VOORJAAR 2018 Frankrijk-Italië- Griekenland (deel 2)


donderdag 15 maart
Gisteren hebben we maar 12 km gereden van Vaison naar Sablet. We staan op het erf van een kleine wijnboer, kopen natuurlijk weer wijn. Hier hebben we 220 V en dat komt goed van pas, het wordt fris en gaat flink waaien en regenen, dus de kachel aan. De hele nacht schudden we heen en weer, het is een geluk dat we IMG_0001redelijk beschut staan achter de boerderij, als je de hoek omgaat waai je uit je hemd! We blijven hier een deel van de ochtend staan en langzaam aan worden de regen en wind wat minder en gaan we op pad. We rijden weer door een gebied met alleen maar wijngaarden en passeren bekende wijndorpen zoals Gigondas en Vaqueras waar veel mooie wijnhuizen zijn. Aangekomen in Carpentras vinden we al snel de D938 en via Pernes-les-Fontaines naar l 'Isle-sur-la-Sorgue. Hier is opeens geen wijngaard meer te zien en wordt de natuur ruiger. In l 'Isle nemen we de D25 naar Fontaine-de-Vaucluse en de D24 naar de camperplek. Dit is een andere plek dan een aantal jaren geleden, nu aan de andere kant van de Sorgue. We moeten ons aanmelden bij de slagboom en betaalautomaat waar we ons IMG_0008moeten registreren en krijgen dan een Pass' Etapes die op vele camper plaatsen in Frankrijk te gebruiken is. Er zijn prima voorzieningen en volop internet. Nog steeds vallen er fikse buiten maar rond 16.30 uur wordt het droog en komt zelfs de zon te voorschijn. We lopen langs de Sorgue naar het dorp, er zijn hier een aantal mooie bezienswaardigheden. Natuurlijk de bron, La Fontaine, waar de Sorgue ontspringt, de oude papiermolen, een mooi museum enz. Ook is het dorp bekend vanwege het vervaardigen van de Santons, kleine gipsen beeldjes die vooral voor de kerststalletjes worden gebruikt, typisch Provençaals. Maar helaas het is nu uitgestorven en alles is dicht. Het meeste hebben we een aantal jaar geleden al bezocht en het is al een belevenis langs de woeste rivier te lopen met veel watervalletjes door de hoogte verschillen. De rivier slingert tussen hoge rotsen door waar ook veel grotten zijn. Er wordt hier volop wild water gevaren, maar ook nu niemand te zien. Even een vers broodje bij de plaatselijke bakker en dan weer terug naar de camper.
Gereden 42 km

vrijdag 16 maart
Rustige nacht hier, gaan rond 10 uur verder. Rijden de D 24 af richting Cavaillon, de bekende meloenen stad, nu geen meloen te zien. Er is een goeie rondweg en over de Durance komen we op de D7n,prima weg richting Aix-en-Provence, blijven die weg volgen naar St. Maximin. Ook hier weer een rondweg, het landschap verandert, het IMG_0013wordt wat ruiger tot aan Brignolles. Het was onze bedoeling hier te overnachten op een gereserveerde plek bij de Casino supermarkt. Het zag er niet echt aanlokkelijk uit en we kregen een flinke hagelbui. Bij de super wat boodschappen gedaan en besluiten toch maar verder te rijden. Iets boven Brignolles is een CP bij een wijnboer, even gebeld maar daar konden we nu niet staan, men is bezig met vullen van wijnflessen op de P. Dus maar weer verder. Bij Le Luc stoppen we bij de Lidl om flink in te slaan, als we bij Ramatuelle gaan staan kunnen we geen boodschappen doen, de Spar is alleen in het seizoen open. We rijden de D 25 IMG_0015richting St. Maxime, deze weg is voor het eerste deel verbeterd, en gaat door een mooi gebied. We zagen in St. Maxime ook een CP direct naast de Lidl, maar besluiten door te rijden, het weer is er niet naar om nu te stoppen. Bij Port Grimaud nog even gekeken of er al een camping open is, maar alles is nog dicht. Dan even gekeken bij de CP Tamaris, afgekeurd. Dit is wel dichter bij St. Tropez, maar het ziet er nu niet uit. Dan naar het vertrouwde Plage Pamplonne, plek genoeg dus ons geinstalleerd. Helaas af en toe een bui, maar het beloofd morgen beter te worden. We zagen op het nieuws dat in heel Europa een koudefront heerst, alleen aan de Cote d 'Azur wat zon.
Gereden 225 km

zaterdag 17 maart
Worden wakker met een zonnetje afgewisseld met wat bewolking. Niet verkeerd, we gaan een beetje kuisen en opruimen. Sommige kastjes worden opnieuw ingeruimd en dan lekker een poosje in de zon, voor het eerst de korte broek aan!!! Hier is alles bij het oude gebleven, nog steeds alleen een koude douche en hurk toiletten, maar gelukkig zijn wij beter uitgerust. Helaas komt de leuke bakker nog niet s' morgens.

zondag 18 maart
Weer wat wisselvallig maar zo gauw het droog is gaan we een wandeling naar La Bonne Terasse maken. Mooi door de bossen en de weg gaat naar een lief strandje IMG_0019waar ook wat huizen staan, nou ja huizen, soms echte villa's die een prachtig uitzicht over de zee hebben. We blijven grotendeels op de weg, het strand is voor een deel weggeslagen en het is ook heel blubberig. Maar er zijn mooie uitzichten waar we van genieten. Vanochtend een app'je van Jo en Nick, ze zijn onderweg hierheen en inderdaad rond een uur of drie kwamen ze aangereden. Het werd dus weer een gezellige borrel met alle reisverhalen.

maandag 19 maart
Een heerlijke dag vandaag, de wind is minder en het is goed toeven in de zon. Verder is er weinig actie, koken, opruimen en zitten lezen.

dinsdag 20 maart
De weersverwachting is slecht, dus we gaan weer op pad. Eerst naar Port Grimaud waar we tanken en bij de Geant boodschappen doen. Dan rijden we via St. Maxime IMG_0022langs de kust naar Frejus, het is hier een opeenvolging van toerisme, restaurants, strand bars. Wel mooi en verzorgd aangelegd met veel bloeiende struiken en bloemen, maar s' zomers moet het een heksenketel hier zijn. Het doel voor vandaag is een camperplek voor Frejus, Chez Marcel, maar we krijgen een telefoontje van Jo en Nick dat ze er onvriendelijk werden ontvangen en voelden er niks voor om daar te gaan staan. We ontmoeten ze vlak voor de camperplaats en na overleg besluiten we een stukje door te rijden naar een camping boven Frejus, die open is Flower Camping Le Frejus. De meeste campings zijn nog IMG_0021gesloten. Na een telefoontje werd ons verteld dat we welkom zijn. Het is een leuke, een beetje rommelige camping met heel veel vakantie bungalows. Nu is het vrij stil, er staan wat campers en er wordt volop gewerkt aan het klaarmaken van de camping. Van die flowers is niets te zien, alleen veel margrietjes in het gras. We zoeken een plekje waar het een beetje droog is, ook hier is het erg modderig door de regen. Met een dik vest aan kunnen we wel buiten zitten en ook is er mogelijkheid eea te wassen. Prima voor ons, rondom staan prachtige oude kurkeiken.
Gereden 47 km

Woensdag 21 maart
IMG_0023Het heeft een groot deel van de nacht weer geregend, dus mijn wasje dat op het droogrek hangt is nog een keer gespoeld!!! De redding is nabij, er is een droger waar alles ingaat, hoe luxe kun je het hebben. Het plan is morgen door te rijden richting Italie en we zullen vanmiddag met elkaar een route gaan bepalen. Er is hier een overdekt zwembad waar de mannen een frisse duik hebben genomen.

Klik hier voor deel 3