Voorjaar 2017 Spanje (deel 3)


29 – 30 maart
Het is heerlijk hier, ondanks dat er zoveel campers staan is het heerlijk rustig. Het weer is goed en als het wat waait is er altijd wel een beschut plekje. Donderdag' s is het marktdag in Cullera, IMG_0013IMG_0003we gaan er samen met Jo en Nick op de fiets heen en “bewonderen” de koopwaar. Ook hier weer heel veel textiel en schoenen, overal staan van die kramen waar je goedkoop textiel kunt vinden en soms ook nog leuk! We drinken koffie met churros en fietsen weer terug. Voor de lunch fietsen we met z'n vieren naar El Puerto aan de haven waar we een dagmenu'tje kiezen. We blijven er verbaasd over, voorgerecht, hoofdgerecht, toetje, wijn, water en koffie, dat alles voor € 8,00 per persoon, en dan ook nog lekker!!!!
 
31 maart
IMG_0002We gaan op de fiets naar de Lidl, zo'n kwartiertje onderweg en vullen de voorraad aan. Het wordt vervelend maar we genieten hier, zon, strand, lezen en luieren. Tegen de avond komt een kennis van Jo en Nick langs, Jan, een echte Amsterdammer met heerlijke verhalen. We lachen heel wat af. Hij heeft een klein, zelf verbouwd busje, waar alles in zit wat hij nodig heeft. Hij kent dit deel van Spanje erg goed en geeft een paar leuke tips voor vrije plekken.
 
2 april (zondag)
Eindelijk wat beweging voor ons, we gaan een flinke wandeling maken langs strand en boulevard. IMG_0006 (2)IMG_0002 (2)Er zijn vandaag heel wat Spanjaarden die ook komen genieten van de mooie dag en zich zelfs aan op het strand begeven. Het is een leuke wandeling met mooie uitzichten op de heuvels van Cullera en in de verte de eindeloze stranden. Rond het middaguur zoeken we een leuk terras en trakteren we ons op een lekker wijntje met wat tapas. Hier hebben ze zelfs onze geliefde tellines, hele kleine heerlijke schelpjes. Ook worden we voorzien van boquerones, alles smaakt heerlijk. Inmiddels zijn alle restaurants en terrassen zo goed als vol, de Spanjaarden komen met de hele familie of vriendenkring genieten, heerlijk rumoerig en volop gelach, leuk om te zien. We lopen weer terug en de geplande lunch bij de camper vergeten we maar!!!
 
3 april
IMG_0006Vandaag vertrekken Jo en Nick, we zien elkaar ongetwijfeld wel weer verderop. In de middag komt er een app'je dat ze op zo'n mooi plekje van Jan zijn gearriveerd, helemaal enthousiast. We hebben het genoteerd en zullen er zeker langs gaan, vlakbij Altea. Naast ons staat een Nederlands echtpaar dat ons volgt via de blog, we kletsen wat met ze en wisselen ervaringen uit. Morgen gaan wij verder en zij gaan dan in ons lekkere hoekje staan.
 
4 april
IMG_0007Weg uit Cullera, eerst naar de Lidl en dan al snel in Tavernes op de CP La Finca. We worden hartelijk begroet door Bram, die hier plaatsvervangend manager is. Wij volgen hem via zijn blog, met altijd leuke verhalen. Verder is er weinig veranderd, alleen wat zwaardere stroomvoorziening, dat was wel nodig. Nu de wasmachine vullen en de blog bijwerken en publiceren. We hebben nog niet zoveel gepubliceerd want dan vallen we in herhaling.
Gereden 19 km

 
Klik hier voor deel 4