Voorjaar 2016 Spanje ( deel 6 )


29 april 2016
Een prima CP hier in Teruel, rustige nacht, wel veel campers vooral Fransen die waarschijnlijk zo naar huis rijden. IMG_0003IMG_0001Al snel zijn we de stad uit en nemen de A 23 een autovia richting Valencia/Castellon. Bij Segorbe kunnen we de service gebruiken. We gaan kijken bij Burriana waar een mooie CP aan het strand zou zijn. Inderdaad gevonden maar je kunt er niet meer staan, grote verbodsborden. Na overleg besluiten we maar weer een stuk zuidwaarts te rijden. Vandaag is het minder mooi weer maar vanaf zondag wordt het goed en kunnen we nog genieten van het strand en de zon. Richting Cullera, nog nooit hier gestaan maar we vinden het snel en het is een fijne en grote plek aan het prachtige strand met de stad op loop/fietsafstand. We zetten de camper neer en Rob loopt wat rond en dan zien we ineens Jo en Nick die hier ook net zijn aangekomen, wat een toeval want zij zouden nog wat in La Marina blijven. Vanwege het mindere weer zijn zij ook gaan rijden en hier gestopt. Dus het werd weer een gezellige borrel met weer veel te vertellen.
Gereden 256 km
 
30 april 2016
Rustige nacht, vanochtend komen veel Spaanse campers aanrijden, a.s. maandag 2 IMG_0007IMG_0002 (2)mei hebben ze weer een vrije dag (i.p.v. 1 mei), dus met dat lange weekend loont het om de camper te pakken. Wij fietsen naar het centrum, er is een mooie boulevard en veel leuke straatjes met winkeltjes. Volop keuze aan restaurantjes en het is gezellig druk. Vannacht heeft het flink geregend maar vanochtend schijnt volop de zon (die pas voor morgen werd verwacht). Er komt wel een Nederlandse verhuiswagen aanrijden waarin, zo blijkt later, een grote camper is gebouwd. We maken een praatje met de man, Wim, die alleen reist en die zelf de inbouw heeft gedaan. Het is echt een appartement op wielen.
 
1 mei 2016
IMG_0007 (2)We fietsen langs de boulevard van Cullera die prachtig is aangelegd. Er is hier een heel mooi en lang strand en volop cafe's en restaurants langs de boulevard. We fietsen naar het eind van de boulevard waar ook weer een mooi strand is, Playa Raco. We kopen onderweg een paar slippers voor Rob. De Spanjaarden genieten hier van hun vrije dag en het is druk. 's Middags gaan we de BBQ aansteken met Jo en Nick en we vragen of Wim ook een lamskoteletje wil mee-eten. Het worden gezellige uurtjes met veel reisverhalen.
2 mei 2016
IMG_0012 (2)IMG_0017Een groot deel van de Spanjaarden gaat toch vertrekken, de vrije 2 mei i.p.v. 1 mei is slechts in Madrid en omgeving. Wij genieten van deze mooie dag bij de camper die op 5 meter van het strand staat. Tegen 5 uur gaan we kijken bij de vissershaven, de boten komen binnen en de verschillende vissoorten worden uitgeladen. Er is heel veel variatie en het gaat direct naar de veiling die hier langs de haven staat. Daarna is er voor particulieren gelegenheid ook vis te kopen. Altijd leuk om die bedrijvigheid te zien.
 
3 mei 2016
Opnieuw gaan Jo en Nick vertrekken, nu echt richting Nederland. Ons dagelijkse IMG_0004IMG_0014 (2)borreluurtje was steeds weer gezellig. Het is vandaag erg warm. Rond het middaguur gaan de wandelschoenen aan en lopen we naar de vissershaven waar we gisteren wat visrestaurantjes zagen. Er is niet veel open maar El Puerto ziet er leuk uit, ze hebben een dagmenu voor 8 euro waar we voor gaan. Heerlijk gegeten, lekkere wijn erbij, toetje en koffie en dan echt maar € 16,00 euro afrekenen. Onvoorstelbaar voor dit lekkers. Wandelen langs de rivier Jucar terug, dezelfde rivier als bij Cuenca, er zitten veel hengelaars die af en toe een grote vis vangen. Blijft vandaag erg warm en we gaan heerlijk een poos aan het strand zitten, waar een windje is. 'Avonds een wijntje gedronken bij Wim.
 
4 mei 2016
Alles gaat hier z'n gangetje, als je zo lang ergens staat ga je deel uitmaken van IMG_0013 (2)de “gemeenschap”.Rond een uur of 2 gaan we weer naar het restaurantje van gisteren en zowaar hadden ze dit keer tellinas, onze geliefde kleine schelpjes die alleen op zachte stranden worden gevonden. We aten ze al in Portugal, St. Marie de la Mer en langs de Atlantische kust in Frankrijk. Ook het dagmenu was weer prima. Vanaf onze mooie plek hebben we uitzicht op het kasteel dat hoog op een berg ligt. Morgen gaan we hier vertrekken, 6 dagen op een plek is voor ons een uitzondering, maar het is een heerlijk oord.
 
5 mei 2016
IMG_0054Weg van deze mooie plek en afscheid genomen van Wim, leuke man. Nog even wat boodschappen bij de welbekende L en via de A38 naar de A 7 rond Valencia. De weg is bekend en het wordt steeds makkelijker te rijden. De CV 10 en CV 13 tot Torreblanca en dan een stukje N340. Nog even de A7 voor Cambrils en weer naar de CP/camping Playa y Fiesta. Ook nu weer een hele mooie plek aan het strand. Het is veel rustiger dan met Pasen, alle Spaanse kampeerders zijn afwezig en er staan alleen maar campers. Nog goed weer en lekker genoten van “waarschijnlijk” de laatste Spaanse zon van deze reis.
Gereden 296 km
 
6 mei 2016
De weersvoorspelling kwam uit, regen en dichte bewolking, dus ons plan om hier nog een dagje te blijven laten we varen. Weer de A 7 op en rond Tarragona, dan de N 340 en gestopt bij ons bekende wijnhuis in La Gornal en wat wijn ingeslagen. IMG_0024Bij Villafranca nemen we nu eens de autoroute AP7.Het grootste stuks rond Barcelona is gratis en voor Girona nemen we de afslag de C35 naar Playa d'Aro. Helaas te laat voor de grote markt die hier donderdag ochtend is. Staan nu op een CP, nou ja, een parking bij een mooi park, maar prima plek om even naar het centrum te gaan. We pakken de fietsen en zoeken als eerste ons oude hotelletje “La Marina”, waar we zo'n kleine 50!!!!!jaar geleden voor het eerst waren. Het is er nog steeds, maar nu gesloten. Kan misschien niet meer opboksen tegen de gigantische uitbreiding hier. Een en al mooie appartementen complexen, boutiques, restaurants enz. We fietsen naar de jachthaven, ons was een plek geadviseerd, maar daar kun je niet staan. Steeds weer zijn we verbaasd wat hier allemaal teweeg is gebracht. Gaan even naar de Decathlon, maar niks gevonden. Terug bij de camper nog een poos buiten gezeten want het was droog.
Gereden 224 km

image_mapklik hier voor deel 7 slot