Voorjaar 2016 Spanje ( deel 7 slot )


7 mei 2016
We rijden vanaf Playa d'Aro de C 35 naar Figueras, een mooie en rustige weg. We zijn verbaasd dat zo'n klein stukje vanaf de Costa Brava zoveel rust is. Snel aan de grens en nog even goedkoop tanken en we nemen de D900 tot aan Le Perthus, daar een drukte van belang met Fransen die taxfree inkopen doen. Om Perpignan nemen we de autoroute en gaan er bij Rivesaltes weer af en rijden langs de mooie D 900 die langs verschillende etangs gaat. Bij Narbonne richting Gruissan-Plage waar een goede CP is. We vinden een plekje en wachten tot het weer iets beter is. Het waait hard en soms regen. Dan toch maar op de fiets en we rijden naar Plage des Chalets, daar is ook een grote CP maar het staat er nu vol met surfers. Er is hier een groot evenement, kite surfen, body surfen, standup paddle surfen en nog veel meer. Druk en heel gezellig, vol tentjes, auto's waar men gewoon in overnacht, bars, snack counters, muziek noem alles maar op. We mengen ons even tussen de toeschouwers en genieten van het spektakel. Helaas het fototoestel vergeten, dus geen bewijs!!!! Het weer klaart nog wat op en we zitten nog buiten. Als het morgen goed is blijven we hier nog een dagje en kunnen dan foto's maken en het oude Gruissan bekijken.
Gereden 205 km
 
 
8 mei 2016
Dat gaat niet gebeuren, regen, regen, regen. Het komt met bakken uit de lucht. IMG_0002IMG_0004Nog even een vers croissantje halen en weer op pad. Na Beziers weer de A 75 op en na een klein stukje komen we in de file!!! We rijden 35 km en doen daar 2,5 uur over!!!! Dan komt er bij Lodeve een klein stukje wegversmalling en dat heeft al die ellende veroorzaakt. We gaan stoppen bij Canourgue waar het ook heel druk is, we hebben echt het laatste plekje. Er was hier vandaag een groot wieler-evenement en de plek staat vol met fietsers. Het weer lokt niet om nog eens een wandeling door het dorpje te maken, hebben we op de heenreis al gezien.
Gereden 206 km
 
9 mei 2016
Terug naar de A 75 en via Clermont Ferrand De D 2009 naar Gannat en de D 907 naar Lapalisse. IMG_0008IMG_0010Daar is een leuke CP en we zijn er bijtijds en vinden een leuk plekje aan de rivier. Zitten zowaar nog even buiten maar dan begint het ook hier te hozen. Tegen 6 uur wordt het droog en gaan we een kijkje nemen in het oude dorp. Wat een plaatje. Er is een prominent kasteel en rondom het kasteel was het oude dorp. Nu zijn bijna alle winkeltjes dicht maar men heeft een leuke oplossing gevonden voor die lege winkelruiten. Er hangen hele grote foto's van vroeger en daarop kon je zien dat het een levendig dorp was. We maken een rondje rond het kasteel en de bijbehorende kerk. Helaas was het kasteel al dicht. Terug naar de camper gaat het opnieuw regenen en dit blijft de hele avond zo, maar wij zitten droog.
Gereden 260 km
 
10 mei 2016
De hele nacht regen en we gaan weer verder huiswaarts. Via Digoin naar Beaune, de N70. IMG_0016IMG_0018Hier beginnen de wijngaarden van de bourgogne en in en rondom Beaune is een groot aanbod van wijnhuizen en overal wordt je uitgenodigd om te proeven. Doen we maar niet, de Bourgognes hier gaan boven onze begroting!!! Dan de rondweg om Dijon, het begint hier werkelijk met bakken uit de hemel te vallen en we kunnen maar heel langzaam rijden, gelukkig doet iedereen dat en na een half uur zijn we die bui uit. Door naar Langres waar we naar een van de CP's willen. De ene was op een grote parking in de stad, die vol stond met personenauto's, geen plaats en ook niet aanlokkelijk. De volgende had zulke smalle plaatsen dat we amper de deur open kunnen doen. Dus weg hier. We rijden weer de D74, een prachtige landschappelijke weg en we komen in Goncourt waar ook een CP is. Als we aankomen zien we dat er wagens van de kermis staan en we staan nog te twijfelen wat te doen, het was eigenlijk wel genoeg voor vandaag. Komt er een man te voorschijn die de afzethekken verplaatst en zegt dat we gewoon kunnen gaan staan. Het is een leuke plek aan de Meuse waar ook alle service is. De kermis begint pas zaterdag (Pinksteren) en daar hebben wij geen last van. Wel leuk die levendigheid van het opbouwen. En....zowaar schijn de zon weer en gaan we aan de Meuse zitten.
Gereden 319 km
 
11 mei 2016
Prima plek hier in Goncourt, de bakker komt zelfs langs. Het is droog en de zon schijnt geregeld, toch leuker om te rijden. Nog even de mooie D 74 tot Neufchateau en dan de D 674 naar Toul. Voor Toul kom je al op de vrije autoroute naar Nancy en dan schieten we lekker op. IMG_0020IMG_0021We rijden via Martelange waar we voordelig kunnen tanken en gaan naar Bastogne. Daar zijn we rond het middaguur , na een broodje gaan we richting het centrum. Deze stad staat geheel in het teken van de laatste gevechten tijdens de 2e wereldoorlog. Overal monumenten en er zijn verschillende musea. Verder is er niet veel te beleven, een grote lange winkelstraat en een leuk plein met terrasjes. Dat doen we dan maar en laten ons een Belgisch biertje lekker smaken. Terug bij de camper kunnen we nog lekker buiten zitten, de CP grenst aan een park. S' Avonds gaan we een hapje eten op het grote plein en vinden een voortreffelijke Italiaan met heerlijke anti-pasta en pizza's.
Gereden 259 km
 
12 mei 2016
De laatste etappe van de reis, zowaar is het mooi weer. Meestal hebben wij regen in IMG_0023de Ardennen maar nu is het genieten. Via de autoroute d'Ardennen rijden we naar Luik, waar we weer in een file terecht komen. Dit is al enkele jaren het geval, men is hier een brug aan het renoveren. Na een half uur file kunnen we doorrijden. Dan door Maastricht, het schiet daar al lekker op en we zijn er snel doorheen. Nederland ziet er zonnig uit, het is al dagen mooi weer. Heerlijk om weer thuis te zijn, nu de was en de schoonmaak van de camper en dan kunnen we weer op pad!!!!!
's Avonds bij Mas en Ton een lekker hapje.
Het was een fijne reis, totaal andere delen van Spanje gezien en genoten van veel mooie CP's en de borreluurtjes met Jo en Nick!!!!.
Portugal is er weer niet van gekomen, mede omdat het weer daar niet zo goed was.
Gereden 310 km
Totaal hebben we 5850 km gereden

image_map