VOORJAAR 2015 Spanje / Portugal (deel 4)


30 maart
 
We vertrekken vanuit Aspe naar de volgende bestemming, Los Alcacares aan het Mar Menor. IMG_0008Bij San Javier doen we wat boodschappen en al snel staan we op een mooi plekje in het riet. Rondom ons staan heel wat campers, vooral bovenin waar men op het asfalt kan staan. Men is hier bezig een camper plek aan te leggen en zo te zien gaat dat wel lonen. In de middag fietsen we naar het dorp en gaan kijken of hier ook processies van de Semana Santa zijn. Bij de Tourist Info halen we een plattegrond en horen dat hier geen processies gehouden worden. Er zijn opvallend veel Engelse toeristen die hier hun paasvakantie komen doorbrengen. Zij en ook wij boffen, het is prachtig weer en het strand wordt al druk bevolkt.
Gereden l09 km
 
31 maart
IMG_0009Dinsdag, vandaag is er een grote weekmarkt in het oude Los Alcacares, altijd leuk om naar toe te gaan. We pakken de fiets en kunnen heerlijk langs de boulevard naar het centrum fietsen. Het is er al behoorlijk druk, het aanbod is dan ook groot. Groente, fruit, schoenen enz. zelfs 2e hands flamingo jurken in alle maten en prijzen!!! Veel buitenlanders maar ook de Spaanse bevolking doet hier zijn inkopen. Het is een gezellige bedoening.
 
 
1 april
Wij gaan weer verder en rijden nu langs de camper zaak bij Cartagena, Rob heeft een stekkertje nodig en men kan hem daaraan helpen. IMG_0014 - kopieDan rijden we richting Mazarron, we hebben van Jo en Nick vernomen dat ze naar de geitenwei gaan dus wij gaan ook die kant uit. Doen eerst weer boodschappen voor de komende dagen in Puerto Mazarron en zowaar treffen we daar Jo en Nick al.Met de koelkast vol voor de komende dagen naar de geitenwei bij Canada de Gallego. Daar aangekomen verwonderen wij ons over de leegte en vinden al gauw een mooie plek met een fantastisch uitzicht. Nu blijkt dat de politie gisteren het terrein geruimd heeft omdat er onenigheid was tussen een paar camperaars. Die leegte duurt ook niet lang, al snel komen er weer campers aangereden en ook veel Spanjaarden die hun lange vrije weekend hier komen vieren.
Gereden 95 km
 
2/3 april
De ochtenden zijn wat bewolkt, maar tegen de middag is de zon weer volop aanwezig, een heel verschil met de Nederlandse berichten. Een koude Pasen daar. We wandelen langs het strand richting Mazarron en zien dat er steeds meer land wordt ontgint waar grote kassen op komen. IMG_0005 - kopieIMG_0003 - kopieJammer van het landschap maar wel goed voor de economie in dit gebied. De volgende dag lopen we richting Playa Perchelles waar gelukkig niets is veranderd. Het is een prachtig strand omzoomd met palm bomen. We lopen een heuvel op naar een klein terrasje en drinken daar koffie en genieten er van het geweldige uitzicht. Wat later zien we Jo en Nick ook de kluit opklimmen, zelfde idee gekregen. Terug lopen we langs de weg die helemaal door het kassengebied gaat. Overal langs de weg bloeien wilde bloemen, we zien zelfs orchideeën. Zoals gebruikelijk is er vroeg in de avond een borrel en weer kunnen we lang buiten zitten. Kregen een bericht van Paul en Ingrid dat zij morgen hier heen komen.
 
4 april
Op de fiets naar Calnegre, een klein dorp verderop waar we eerdere jaren een leuk restaurantje gevonden hadden. Het is er nog steeds en we worden weer herkend. We reserveren voor morgen, Pasen wordt dan toch een beetje gevierd. Normaal is het dorp erg verlaten maar nu staan er langs het strand veel Spaanse campers en ook de CP is behoorlijk vol. We fietsen de steile kluit weer op, een makkie met onze e-bikes, en al snel verschijnen Paul en Ingrid. Zij hebben enthousiaste verhalen over de Semana Santa processies die ze in Totana hebben gezien.
 
5 april, 1e Paasdag
IMG_0022Het weer is beduidend minder geworden, een frisse wind, maar de zon komt geregeld tevoorschijn.Wij fietsen opnieuw naar Calnegre, de rest gaat met de camper van Paul naar het restaurant. Het is er gezellig druk, veel Spaanse families die aan grote tafels zitten. We eten er heerlijk en doen de wijn ook alle eer aan!!! Op de fiets terug naar de geitenwei en lekker uitbuiken.
 
6 april
Vanochtend vertrekken Jo en Nick voor een nieuwe bestemming, wij besluiten nog een dag hier te blijven en morgen naar de camping bij Mazarron te gaan. Het waait behoorlijk en alles zit vol stof. Dan kunnen we morgen een poetsdag inlassen, wasmachine gebruiken en boodschappen gaan doen.
 
7 april
Eerst langs het benzine station in Canada de Gallego waar een autowas plaats is, de blubber stroomt van de camper af!!! De buitenkant is alvast schoon en we gaan de nodige boodschappen doen. IMG_0006 - kopie (2)Daarna naar de camping in Bolnuevo waar Paul en Ingrid al gearriveerd zijn. Snel hangt de was te drogen en we gaan rigoureus binnen aan de slag. Na een paar uur is de klus gefikst en zitten we er weer keurig bij, dat moet ook wel op zo'n gestructureerde camping. We gingen echt van het ene uiterste, de geitenwei zonder enig comfort, behalve de vrijheid, naar het andere uiterste. Deze camping staan veel overwinteraars, die allerlei bouwsels op hun plek hebben. Windschermen, keukententen, potten met planten, een extra auto, brommers en fietsen, van alles en nog wat. Er zijn wel veel mensen bezig om weer op te pakken, na vaak maanden hier te hebben gestaan. We treffen er zelfs nog een kerstboom aan.
Gereden 25 km
 
image_map

Klik hier voor deel 5