VOORJAAR 2015 Spanje / Portugal (deel 5)


8 april
IMG_0002Het is nog steeds matig weer, maar we trotseren de wind en fietsen naar Mazarron. Het is daar erg rustig, we drinken koffie aan de haven, doen wat boodschappen en fietsen weer terug naar Bolnuevo waar we de kalkformaties bekijken en door naar de camper.
 
 
9 april
We vertrekken van de camping ieder een andere kant op. Ingrid en Paul gaan richting Granada en wij toeren wat langs de kust om wat plekjes te verkennen. We rijden een IMG_0007mooie route door de bergen en komen bij Cabo Cope in een landbouw gebied. Hier wordt volop iceberg sla geoogst door grote groepen buitenlanders, veel Noord afrikanen, Zuid Amerikanen en Zigeuners. Via Calabardina rijden we naar Cabo Cope waar het nu wat troosteloos is. Er is een mooi strand maar alles is verlaten, er waait nog steeds een harde wind, onaangenaam!!! Dan gaan we naar Aguilas waar we onze voorraad weer op peil brengen. Door naar St. Juan de Los Terreros waar we een lekker plekje vinden dat een beetje beschut ligt. Alles is hier de laatste jaren erg veranderd, de urbanisationes met vakantiehuizen rukken op. Grote IMG_0012parkeerterreinen waar voorheen mooie bomen, palmen en struiken stonden waartussen je een heerlijk plekje kon vinden. Nu veel kaalslag, jammer, maar toch staan er heel wat campers. Om een uur of 6 komt de politie langs om ons mee te delen dat we hier niet meer mogen staan en we worden gesommeerd te vertrekken. We mogen evt. in het dorp op een parkeerterrein overnachten. Dat doen we niet, we rijden naar Villaricos waar een leuke plek is bij een strandtent die nu nog gesloten is. Later komt er nog een camper bij die ook in St. Juan stond.
Gereden 97 km

 
10 april
Het was een rustige nacht, we worden wakker van een shovel die hier het strand komt egaliseren, we ontbijten en gaan via Garrucha naar Mojacar. Een prachtig wit dorp dat als IMG_0015een lang lint langs de stranden ligt. Hier is al wel enige bedrijvigheid. We zien dat de strandtent van Antonio, waar we al een aantal keer hebben gestaan, niet meer te bereiken is. De boel ziet er trouwens erg verlaten uit. Dan door naar Carboneras, een prachtige rit door het gebergte van het nationale park van Cabo de Gata/Nijar. Heel veel bochten en veel stijgen en dalen. We zien er een dames wielren ploeg aan het werk. Mooi om te zien dat ze met grote snelheid zo´n afdaling doen. Dan naar Aqua Amarga, ook al een bekende plek voor ons waar je in de droge rivierbedding aan het strand kunt staan. Er staan een aantal camper , vooral Spanjaarden, de kinderen hebben blijkbaar nog vakantie. We wandelen een rondje door het mooie witte IMG_0021dorp en zien dat de damesploeg aan de koffie zit om uit te rusten. Het is een Belgische ploeg. Terug in de camper is er een mail van Jo, we schrikken ons rot. Op weg naar Ronda ging er een lampje op hun dashboard branden en Nick zei, we rijden door in Ronda is een garage. Terwijl hij dat zegt valt hij flauw over het stuur. Jo krijgt de schrik van haar leven en het lukt haar (vraag niet hoe) de camper naar de kant te krijgen en op de handrem te zetten. Dan 112 gebeld en al snel was er politie en een ambulance voor Nick. Jo bleef bij de camper en heeft actie ondernomen door de verzekering te bellen en te zorgen dat de camper werd weggesleept naar een garage. IMG_0002 - kopieDaarna werd ze keurig bij het ziekenhuis afgezet waar Nick grondig werd onderzocht. Er werd niets gevonden en ze mochten met een taxi naar een hotel. De camper kan pas volgende week worden gerepareerd. Wij hebben snel een broodje gegeten en zijn richting Malaga (zo'n 250 km) gereden om ze te steunen. In Malaga is geen CP of camping en we belanden op een nieuwe camperplaats in Rincon de la Victoria. http://camperarearincon.blogspot.com.es/ We nemen contact met ze op, het gaat redelijk met Nick en we spreken af voor morgen.
Gereden 45 km + 250 km

 
11 april
Vannacht een flinke regenbui, een unicum voor deze regio!!!! Hebben wij weer, willen we een stad bezoeken en moet de plu mee. Rond half 12 pakken we de bus naar Malaga en in IMG_0025de bus is er een berichtje van Jo dat ook zij in de bus naar de stad komen. We spreken af bij het Picasso museum. Met elkaar bekijken we een collectie van Pablo Picasso, die in deze stad is geboren. Het is geen groot museum, gevestigd in het Palacio Buenavista, maar het geeft wel een goed overzicht van zijn werken. Na het museum vinden we een leuk eethuis Gorki, waar we een heerlijke selectie tapas of iets dergelijks krijgen voorgeschoteld. Het was een andere beleving dan alle eerdere tapas die we kennen. Heerlijke hapjes vergezeld van lekkere wijn. Gorki, een aanrader!!! We lopen wat door de stad waar een gezellige zaterdagse drukte is in de winkels, het is IMG_0046IMG_0058plezierig lopen want alles is wandelgebied. Het gaat nog goed met Nick en we besluiten om naar het Alcazaba te gaan, een voorheen Moorse vesting die ver boven de stad uitsteekt. In de 9e eeuw werd er met de bouw begonnen, het is zowel een burcht als een paleis geweest met prachtige patio's en tuinen. Hoe hoger je komt des te verder kun je kijken over Malaga. Een mooie ervaring om dit te kunnen zien. We dalen langzaam weer af en lopen door wat smalle straatjes terug naar de bus. Jo en Nick naar hun hotel en wij naar onze villa op wielen. We raken in gesprek met de beheerder en hij zegt dat dit gebied onder de gemeente Torre de Benagalbon valt, op de grens met La Rincón de la Victoria. Hier is het wat landelijk, enerzijds mooie villa's en huizen tegen de heuvels en daaromheen simpele huisjes en veel moestuintjes. De mensen zijn vriendelijk en maken graag een praatje.

 
12 april
Nog even contact met Jo en Nick, het gaat goed met Nick en ze doen nog een dagje rustig. Rond het middaguur pakken wij de fiets en nemen het fiets- en wandelpad langs IMG_0006 - kopieIMG_0007 - kopiehet strand. De zon gaat schijnen en het is druk met wandelaars, joggers, mountainbikers en fietsers. Echt een zondagse parade met vaak grote families. Dichter bij La Rincón zien we meer terrassen en ook worden er op het strand vuren gemaakt in tonnen en leuke metalen bootjes waar straks visjes op worden gegrild. We fietsen door tot La Cala de Moral, het laatste stukje van het fietspad gaat door tunnels onder de rotsen door. Daarna genieten we van het uitzicht richting Malaga en gaan dan terug. De terrasjes zitten inmiddels vol en wij schuiven aan voor een aperitiefje. De BBQ's zijn klaar en de vis gaat op de BBQ. Een mooi IMG_0016 - kopieIMG_0008 - kopiegezicht, sardines geregen aan spiezen, de espetos de sardinas, en veel Dorade. We zoeken een leuke plek bij een eettentje en gaan ook bestellen. Je gaat naar de balie en bestelt de vis die je wilt hebben, gefrituurd of gegrild en evt. salade. Wij doen van alles wat, een variatie van gefrituurde visjes die in een puntzak worden opgediend en die je gewoon met je vingers eet. Ook nemen we de gegrilde espetos, een salade en natuurlijk een flesje wit. Het lijkt hier een beetje op de situatie in El Puerto de Santa Maria bij Jerez met het grote verschil dat je hier met uitzicht op zee zit en daar op een promenade in de stad. Heerlijk zo'n zonnige zondagmiddag aan de kust. Helemaal voldaan fietsen we terug naar de CP waar we nog lekker van de zon kunnen genieten.

image_map

Klik hier voor deel 6