VOORJAAR 2015 Spanje / Portugal (deel 3)


23 maart
IMG_0008We vertrekken van de camping in Santa Pola richting Gran Alacant. Onderweg doen we wat boodschappen en bij de plek in Gran Alacant treffen we Jo en Nick die hier al enkele dagen staan. Het wordt koffiedrinken en gezellig bijkletsen. Helaas is het nog steeds PET weer en de borrel wordt binnen genuttigd.
Gereden 9,2 km


 
24 maart
IMG_0006Vanochtend is het weer redelijk en we gaan op de fiets naar Santa Pola. Het is een mooie rit langs de kust en voor een deel over de boulevard van Santa Pola. Er is hier veel veranderd sinds we er een aantal jaren gelden stonden. De parkeerplaats van de jachthaven waar we vrij konden staan is veranderd in een mooie boulevard aan een inmiddels imposante jachthaven, met veel restaurants en winkels. Ook nog een echte vissershaven. S' Middags kunnen we zowaar een poosje in de zon zitten.
 
25/26 maart
IMG_0014Jo en Nick gaan weer verder en wij blijven nog een dag of twee hier, maken een strandwandeling. Het is een mooi gebied hier met veel natuur en duinen. De zon komt steeds vaker door en uit de wind zitten we goed. We gaan donderdag even voor de service naar de CP in Santa Pola, maar achteraf was dat niet nodig geweest want er is toch een put in de buurt.
Gereden 21,4 km

 
27 maart
We gaan op weg naar Aspe, daar is een mini camping van Nederlanders en IMG_0001 - kopiehet lijkt ons een goed uitgangspunt voor de Domingo de Ramos in Elche. Het is heel veel zoeken geblazen, we rijden over zeer smalle weggetjes en raken het spoor bijster. Uiteindelijk na lange tijd zoeken zitten we op de goeie weg en komen aan bij Casa Ton y Mar. Een enthousiast stel dat zich hier gevestigd heeft. We krijgen uitleg over de voorzieningen, alles is nog niet helemaal op orde, maar ze werken er hard aan. Er is al wel een zwembad en dat is welkom nu het warmer wordt. Later in de middag arriveren Paul en Ingrid, hadden ook moeite de plek te vinden. Inmiddels mooi weer, dus buiten borrelen.
Gereden 56,6 km
 
28 maart
Vanochtend op de fiets naar Aspe, ligt hier echt dichtbij. Een IMG_0028verrassing, een hele leuke plaats met een mooie overdekte markt waar we wat boodschappen doen. We lopen naar de kerk en krijgen daar het programma voor de Semana Santa en zien dat ook hier morgen ook een Palmpaas optocht is. Dus we laten Elche schieten en gaan morgen naar Aspe. Er zijn erg leuke pleintjes waar we wat drinken en kopen in de markt nog wat wijn uit de streek voor een ongelooflijke prijs, 4 liter voor nog geen 5 euro!!! En dan ook nog lekker. We fietsen terug en gaan van het mooie weer genieten. In de namiddag gaat de BBQ aan en we grillen wat we vanochtend op de markt hebben gekocht, lekkere lamskoteletten en wat worstjes, het was heerlijk.
 
29 maart
IMG_0018 - kopieIMG_0009 - kopieVannacht ging de zomertijd in, dus even wennen een het vroeger opstaan omdat we op tijd in Aspe willen zijn. Vanaf half elf was het verzamelen op de Plaza Mayor, muziekkorpsen, beminde gelovigen met palmtakken en heel veel kinderen allemaal op hun paasbest. Vanuit de kerk vertrok de stoet, mensen in kleding uit de bijbelse tijd, de parochianen met palmtakken en de kinderen met mooi gevormde palmpaas takken Ook hier de palos, een grote stellage met een Christus beeld (op een ezel) die door de mensen van de parochie IMG_0030 - kopieIMG_0035wordt gedragen. Op maat van de muziek, speciale muziekstukken voor de Semana Santa, beweegt de stoet zich voort. Wij bekijken het en lopen terug naar de Plaza Mayor waar het een parade is van de bewoners van Aspe. Drinken een kopje koffie en willen naar het terras van gisteren om aan de tapas te gaan. Maar helaas, het is er zo druk dat we maar ergens anders wat drinken. Na een poos lukte het toch om bij het betreffende terras een plekje te vinden. Wat een genot, een herrie van ja welste, maar heerlijke wijn en IMG_0040voortreffelijke tapas, vooral de Serrano ham. We genieten en na afloop weer een gĂȘnant bedrag om af te rekenen, € 20 voor alles. Terug naar de camper en nog even na sudderen in het zonnetje. Er is nog een Nederlandse camper aangekomen en Ton en Mariette stellen voor om gezamenlijk de 5-uurs borrel te drinken. Het werd gezellig en het was een zeer geslaagde dag.


 
image_map

Klik hier voor deel 4