VOORJAAR 2015 Spanje / Portugal ( deel 2)


15 maart
Weer zonnig met een frisse wind. Aan het eind van de ochtend gaan we op de fiets richting IMG_0008IMG_0015Tavernes. Het is een echt Spaans stadje, waar men op dit moment bezig is de voorbereidingen te treffen voor de Fallas (zie www.fallas.com). Sommige straten worden afgezet en er zijn grote tenten met bars en zitjes. Op verschillende pleinen is men bezig de Fallas bouwsels op te richten, hele hoge sprookjesachtige voorstellingen met grote poppen die prachtig beschilderd zijn. Er wordt nog volop getimmerd en geschilderd en er komen grote kraanwagens aan te pas om de bouwsels in elkaar te zetten. Iedere wijk IMG_0001IMG_0002heeft zijn eigen voorstelling die met behulp van de inwoners wordt opgericht. Men draagt een soort carnavalskiel die aangeeft van welke wijk je bent. Voor de kinderen zijn er speelwerktuigen en de kids zijn druk met het gooien van knallers. Fallas gaat immers vergezeld van veel mooi vuurwerk dat dagelijks wordt afgeschoten met als hoogtepunt de verbranding van alle mooie bouwsels op de 19e maart. We hebben een aantal jaren geleden Fallas meegemaakt in Valencia, groots en heel druk, maar dit kleinschalige is ook erg leuk om te zien. De terrassen zitten vol en ook wij schuiven aan voor een drankje en wat tapas en we kunnen weer op de fiets, terug naar de CP.
 
16 maart
Vandaag weer verder. We rijden richting El Campello waar Simon en Minke op dit moment IMG_0022zijn. We arriveren rond koffietijd en worden hartelijk ontvangen. We staan hier aan het eind van het dorp aan de rivier, op zich niet zo´n geweldige plek maar het ligt tegen El Campello aan. s´Middags lopen we richting de boulevard en doen wat boodschappen bij de Lidl die hier vlakbij is. Uit de wind kunnen we genieten van de zon en aan het eind van de middag wordt er geborreld, Ede en Ineke, vrienden van de Sasjes, zijn hier ook en er worden heel wat reiservaringen uitgewisseld.
 
17 maart
!cid_3291655C-CA69-46AD-B36A-059DAB60F375Aan het eind van de ochtend lopen we met z´n zessen naar de boulevard. Er heerst hier al enige bedrijvigheid en er zijn veel terrassen open. Ook wat leuke winkels en Ineke en Minke doen er wat inkopen. Daarna wat drinken en een terras en dan terug naar de camper en natuurlijk nog van de zon genieten. Volgens Weer on Line wordt het vanaf morgen slechter weer.
 
 
18-19 maart
We vertrekken en rijden langs de markt in El Campello. Lopen er wat rond en kopen in de IMG_0042IMG_0038overdekte versmarkt wat groente en fruit. Het is hier duidelijk veel goedkoper dan in Nederland en alles ziet er prima uit. Daarna rijden we langs Santa Pola en gaan naar Playa Pinet, bij La Marina. Het is er druk maar we vinden nog een plekje. Inderdaad is het somber weer, bewolkt en een harde wind. Maar in de middag gaan we toch maar even een frisse neus halen, van al dat lezen wordt je suf. Hier vlakbij begint een natuurgebied dat uit grotendeels zoutpannen bestaat. Er zijn heel veel mooie vogels en we spotten er ook flamingo´s. Er loopt een mooie wandelroute door waar we een stukje van lopen. Ook de 19e is het weer slecht, vooral de harde wind is onaangenaam.
 
20 maart
We vertrekken van El Pinet en gaan naar de camping Bahia in Santa Pola. Vinden al snel een beschut plekje. Het is best een leuke camping, in elk geval vriendelijke ontvangst en overal erg schoon. Het is opvallend dat er heel veel Zweden zijn, die volgens ons hier overwinteren. We lopen vanaf de camping naar de Aldi om weer een lekker broodje te kopen. Daarvoor zit een grote Chinese Winkel van Sinkel, waar echt alles te koop is. Altijd leuk om daar rond te schuimen, je vindt er altijd wel weer iets. Het waait nog steeds hard en de camper staat te schudden.
 
21 maart
Niet te geloven, we worden wakker met de zon!!!! De was gaat in de machine en hangt al IMG_0006IMG_0002 - kopiesnel te drogen. Wij stappen op de fiets en gaan naar de markt. Het is een erg leuke markt en we vinden weer een aantal leuke items. Buiten de gebruikelijke toeristen zijn er ook veel Spanjaarden die hier hun inkopen doen, een gezellig sfeertje. Dan op de fiets naar de haven. Het is daar erg veranderd sinds wij daar de laatste keer waren. De grote modderige parkeerplaats waar we voorheen konden staan is nu veranderd in een prachtige promenade die direct aan de jachthaven ligt. Overal terrassen en we zoeken een leuk plekje uit de wind, die er nog steeds is. Heerlijk in de zon trakteren we ons op een Spaans menuutje, lekker en onvoorstelbaar goedkoop. Dit is genieten zo tussen de Spanjaarden, compleet met de herrie die ze maken. Kregen in de namiddag een telefoontje van Jo en Nick, zij zijn in de buurt op Gran Alacant, ze zijn gevlucht voor de regen en we zullen elkaar snel zien.
 
image_map
    
Klik hier voor deel 3