VOORJAAR 2014 FRANKRIJK/SPANJE (deel 10 Slot)


26 mei
We gaan in Aigues Mortes boodschappen doen en tanken. Dan via Montpellier naar de A 75. Dat rijdt snel en we zijn rond een uur of 3 bij Clermont Ferrand waar het begint te IMG_1333IMG_1337regenen. We rijden door tot de CP bij St. Pourcain, het is daar erg blubberig en je kunt niet aan het water van de Sioule staan, te nat. Het wordt iets droger en onder de plu lopen we naar het oude centrum van dit leuke oude stadje. Het is maandag en alle winkels zijn gesloten, dat geeft een naargeestige indruk, vooral omdat er veel verloederde panden staan. Tijdens onze wandeling zien we de wijn coƶperatie van St. Pourcain en we zijn nog net op tijd om 2 fessen wijn te kopen.
Gereden 482 km
 
27 mei
IMG_1344IMG_1340Weer zwaar bewolkt en regen als we opstaan. We rijden vandaag de ons bekende route: Moulins-Nevers-Auxerre-Troyes-Chalons en stoppen op de CP in La Cheppe. De CP ligt naast de oudste Gallische/Keltische vesting van Europa. Er omheen is een mooi stukje natuur, wat moerasachtig en er zijn veel vogels. Verder is hier niks te beleven.
Gereden 404 km
 
28 mei
Het is droog als we vertrekken uit La Cheppe en we rijden richting Belgiƫ over de D977, een wat saaie weg dwars door de graanvelden, vaak omzoomt met klaprozen.. Annemiek IMG_1345belde al heel vroeg om me te feliciteren met m'n verjaardag. Dan via Charleville door de Franse Ardennen. Door het bewolkte weer ziet alles er wat somber en mistroostig uit. Richting Charleroi via Philipville, een slechte weg vol gaten en kuilen. Rondom Charleroi naar Brussel is het een druk stuk weg. Van Brussel naar Antwerpen en dan naar Breda levert het geen problemen op, we kunnen aardig doorrijden. Rond een uur of 3 zijn we thuis, ook weer heerlijk. Onderweg een aantal felicitatie SMS-jes en thuis wat mails en telefoontjes. Mascha had lekker voor ons gekookt en we zijn ook weer op de hoogte van alles.
Gereden 438 km
 
image_mapTOTAAL GEREDEN 5832 KM