2012 VOORJAAR FRANKRIJK-ITALIE-GRIEKENLAND deel 330 maart 2012
Vandaag nog een dag op de camping gebleven. We staan hier prima, erg rustig en met een mooi uitzicht. Doen (tot onze schande) eigenlijk niks. Ruimen een beetje op en zitten vnl te lezen. Voldoende lectuur bij ons en ook Jo en nick hebben een hele voorraad. We kunnen hier goed gebruik maken van Wifi en zijn weer van alles op de hoogte. Ook naar de weersverwachting voor Griekenland gekeken. Blijft voorlopig goed. S'Avonds voor het eerst buiten kunnen eten, gezamenlijk wat gekokkereld.

31 maart 2012
Op naar Ancona. We rijden nu over de SS16, de weg langs de kust om hier en daar naar de camper plaatsen te kijken. Het meeste is niet veel, grote parkeerterreinen langs de kant IMG_4041IMG_4039van de weg. Alleen bij Senegalia was een redelijke plek, zesje, verder nog wat boodschappen gedaan. Ook de als goed aangegeven plek bij Falconara was niks. Wij gaven het al snel op om daar de stad in omhoog te rijden. Jo en Nick zijn er met heel veel moeite wel langs geweest en na veel manoeuvres bleek het ook nog een slechte plek te zijn. Wij zijn doorgereden naar de camper plek bij Ancona, prima plek een acht, niet ver van de haven. Jo en Nick kwamen later ook. Ook nu was de temperatuur weer heerlijk, tot laat in de avond, en hebben we weer buiten gekookt. Smaakte prima.
Gereden 46 km


1 april 2012
Het was rustig vannacht en na het ontbijt zijn we naar de haven gereden. Bij IMG_4046Superfast/Anek was de ferry voor vandaag vol. Dat is de enige die nog camping aan boord heeft. We zouden pas dinsdag mee kunnen. Door naar Minoan waar voor campers een speciaal aanbod is. De camper aan boord onder stroom, voor ons een hut en daarbij een diner. We konden nog net mee, de laatste twee plaatsen. We vertrekken aan het eind van de middag om half zes naar Patras. Gelijk voor de terugreis geboekt op 25 mei vanuit Igoumenitsa. Nu de dag doorbrengen op het haventerrein, beetje saai en het weer is ook nog omgeslagen. Voor het eerst geen zon.
Gereden 10 km


2 april 2012
Het was een treurige dag gisteren. Al vroeg aan de haven en daar sta je dan, op zo'n grote kale parkeerplaats. De boot zou om half zes vertrekken maar het werd over achten eer het zover was. Eindelijk aan boord werd de camper aangesloten op 220V en wij naar de hut. Een prima cabin voor de nacht, twee goede bedden, eigen toilet en douche. IMG_4053P4020249Daarbij kregen we een voucher voor de maaltijd, een eenvoudige hap, maar prima te eten. Nog wat over dit immense schip rondgelopen, er is een casino, internet ruimte, een disco, verschillende ruimtes met banken en zitjes, waar je kunt verblijven. Ook een groot restaurant met self-service of á la carte, een cafetaria etc. Op het bovendek is het zwembad, met ook weer een cafetaria. Alles ziet erg prima uit, dit is een vrij nieuw schip. Nog niet veel campers aan boord, het grootste deel wordt ingenomen door vrachtwagens. De dag hebben we doorgebracht met lezen en wat rondlopen. We leggen aan in Igoumenitsa en zien hoe hier veel voertuigen van het schip gaan. Later werd het warmer en zijn we aan dek in de zon gaan zitten. IMG_4061IMG_4059Rond een uur of acht waren we in Patras, daar is de haven behoorlijk uitgebreid. Het is ook makkelijker geworden van de haven weg te rijden. Vlakbij Patras zagen we een leuk restaurant waar we ook s' nachts konden blijven staan. Het werd al donker en dan is het zoeken naar een overnachtingsplek geen pretje. We werden met open armen door de eigenaar van het restaurant ontvangen, weer de echte Griekse gastvrijheid. Lekker gegeten en gedronken. Toen we weggingen kregen we allebei een heerlijk huis gebakken brood mee.
Gereden 5 km


3 april 2012
Goed geslapen en op pad. We zijn naar Kalogria gereden waar een mooie camper plek is IMG_4064P4030258een groot parkeerterrein aan het strand. Een prachtig natuurgebied hier, meertjes, moerassen en pijnboombossen. Het is overal nog heel rustig, ook hier geen camper te zien en dan is het heel plezierig dat we met twee campers zijn. Geeft toch een rustig gevoel. Tussen de middag de BBQ aangestoken en wat gegrild. Er waren veel kleine vliegjes, knutten?, waar we behoorlijk door werden gestoken. Af en toe komt er een auto de parkeerplaats oprijden, maar verder is het uitgestorven.
Gereden 40 km


4 april 2012
Nou, dat hebben we geweten van die knutjes. We hebben allemaal (behalve Jo) de nacht al krabbend doorgebracht. Gek wordt je van de jeuk. Wij kennen het uit Kortenhoef en dit is vergelijkbaar. We besluiten dan ook om te vertrekken, ook omdat het weer minder is hier en we hebben via de Wereldomroep gehoord dat het zuidelijker beter is. Via Pirgos rijden we naar Elea. IMG_4074IMG_4088De weg E55 is bijzonder slecht, wel overal de borden dat de Europeesche Gemeenschap miljoenen heeft gegeven voor de weg, maar die miljoenen zijn waarschijnlijk aan andere dingen besteed, of ze liggen onder de kuilen en gaten!!! Elea is als vanouds, het is er nu heel rustig. Een enkele camper en verder niets. De beide restaurants zijn nog dicht, maar voor de rest is het weer geweldig. We vinden een mooie plek op onze oude stek, onder een grote pijnboom, met zicht op het strand. Er is voldoende water en brood is in het dorpje te koop. Er is ook weer een groepje honden, het zijn er nu vier waar goed voor wordt gezorgd. Er hangt een brief, met de foto’s en namen van de honden en er wordt aan de camperaars gevraagd of zij de honden van water en voedsel willen voorzien. Ze hebben een plastic ton ingegraven met daarin het voedsel.
Gereden 121 km


5 en 6 april 2012
Het is heerlijk hier, ook het weer werkt mee. We hebben nog steeds onrustige nachten vanwege de jeuk, maar langzaam aan wordt dat wel minder. Het is overdag zo'n 22/25 IMG_4078graden met een klein windje. Af en toe de fiets om te verkennen of er nog iets is veranderd. We zien in Againaiki dat ook hier een taverna is gekomen. Deze is al open, maar ook hier geen mens te zien. We fietsen naar het dorp om brood te kopen en zien Yannis aan het werk in zijn taverna. Alles is goed bij hem en we spreken af zaterdagavond bij hem te eten, hij is dan wel open. We genieten volop en ook Jo en Nick hebben het hier helemaal naar hun zin. Nog even met Anna gebeld in Kyparrissia en ze heeft beloofd langs te komen. We zijn benieuwd naar de Paasviering in Griekenland. Het is het grootste religieuze feest in Griekenland en het schijnt dat alles vanaf 13 t/m 16 april gesloten is. Hopelijk kan zij ons meer vertellen.

 
7 en 8 april 2012
Zaterdagochtend kwam Anna langs en heeft ons weer bij gepraat over het wel en wee in Kyparrissia. Zij heeft verteld over de gebruiken met Pasen in Griekenland en heeft ons uitgenodigd bij hen te komen voor het grote Paasfeest. We kunnen dan op het land van Vasili staan en zaterdagavond mee naar de kerk, waar de Paasdienst wordt gehouden en op het plein boven in de stad het licht wordt aangestoken. Ook is er altijd vuurwerk, het is een combinatie van onze Kerst en Oud en Nieuw viering. Het moet een groots gebeuren zijn en leuk om mee te maken. Daarna is op zondag het Paaslam, dat traditioneel wordt gegrild en met de hele familie wordt gegeten. We verheugen ons erop.IMG_4083 S'Avonds zijn we IMG_4081naar de taverna van Yannis gelopen en zagen dat nu ook het restaurant van Vasili in bedrijf is. We hebben hem even begroet en zijn bij Yannis de overheerlijke lamskoteletten gaan eten. Het was weer voortreffelijk en erg gezellig. We waren bijna de enige gasten, er was nog een Duits echtpaar dat hier woont, hij heeft echt voor ons alleen gekookt. Heerlijk en ook nog spotgoedkoop. Het hele diner, griekse salade, kip en lamskoteleten, wijn en brood voor net € 50,00 met z'n vieren. In het restaurant kwam een vrouw langs met een brochure over de olijfmolen, hier in Elea. We kregen een leuk flesje om te proeven, en ook bij Yannis wordt de olie gebruikt. Smaakt erg goed. We willen naar de perserij toelopen en open dat hij vandaag open is en we eea kunnen bekijken.
IMG_4093Vandaag, Pasen in Nederland, is het wat frisser dan we gewend zijn. We gaan het verslag bijwerken, de foto's bekijken en ruimen wat op. Het plan is morgen boodschappen te gaan doen, naast de Lidl is er nu ook een Carrefour gekomen. Onze voorraad begint te slinken en er is aanvulling nodig. We willen in Kalo Nero kijken hoe we daar met de camper kunnen staan en naar Kyperrissia voor internet. Hopelijk kunnen we dan het verslag weer publiceren.

 
9 april 2012
Gisteravond zijn we naar de taverna van Vasili gereden. Het weer werd erg slecht, onweer, bliksem, harde regen en hagel. We zijn bij hem op de parkeerplaats gestaan en waren van harte welkom. Daar wat gegeten, nou dat kunnen we ons wel veroorloven, nog geen € 40, IMG_4096IMG_4097voor 4 personen én een goeie overnachtingsplek. In het seizoen zou zoiets nooit lukken maar nu kan er veel. Vanochtend richting Kyperissia, langs de weg staat er veel in bloei, overal de prachtigste kleuren. Jammer dat het zo regent. Allereerst bij de, ja... daar is hij weer...., Lidl de voorraad op peil gebracht en ook nog even naar de nieuwe Carrefour die hier gekomen is. Daar is een leuker aanbod. Door Kyp. gereden, wat moeizaam gaat vanwege de vele auto's (hoezo crisis?) en de vele dubbel geparkeerde auto's. Zijn naar de haven gereden en later zijn Rob en ik weer naar boven gereden en hebben Effie begroet. Ze vond het erg leuk ons te zien en we hebben verteld dat we met Pasen in het oude deel bij Anna zijn. Ze hoopt ons dan weer te zien. Alles is goed met ze. Wat boodschappen gedaan, een kaartje gekocht voor de dongel en weer terug naar de haven gereden. Ook hier is alles nog in ruste, waarschijnlijk ook vanwege het slechte weer. Morgen gaan we weer even terug met het kaartje voor de dongel naar Vodafone, griekse gebruiksaanwijzing is toch wat moeilijk. Zo te zien is er in Kyperissia weinig veranderd. De café's zitten nog steeds vol mannen die zitten te kaarten of taveli te spelen. Volop aanbod van luxe winkels, vooral bakkers, en veel mensen die hun inkopen doen.
Klik hier voor deel 4