Voorjaar 2010 Spanje Portugal ( Deel 3)

 

22 maart 2010

Na een leuke en gezellige week in Valencia weer verder. Wij gaan nog wat zuidelijker en de rest vervolgd ook zijn eigen weg. Via de A7, een goede snelweg maar zonder tol, zijn we IMG_6686lekker opgeschoten. In Perches waar veel winkels zijn wat boodschappen gedaan om de voorraad aan te vullen.    Langs Elche en Murcia waren we rond 3 uur bij Playa Las Percheles, een goede camperplek waar sinds het begin van dit jaar € 4 per dag betaald moet worden om er te kunnen staan. Deze plek wordt “de geitenwei” genoemd, waarom mag Joost weten want er is geen geit te zien! Nog even met Pa gebeld, hij wordt 91 jaar vandaag. Alles is daar goed.

Gereden 313 km, totaal 2731 km

 

27 maart 2010

Zaterdag vandaag, wij staan nu al zo’n dag of 5 hier. Het is een heerlijke plek. Je kunt hier alleen het toilet ledigen en voor de rest moet je naar het dorp zo’n 2,5 km op de fiets. Er is daar een bakker, kleine supermarkt met slager, een bank en als nodig water bij het tankstation. IMG_6689We staan IMG_6696op een terrein aan het strand bij een oud verlaten boerderijtje.  Vanaf hier kun je Bolnuevo (waren we in 2005) en Mazarron Puerto zien liggen. Het is een mooi gebied, prachtige wandelpaden langs de zee. Linksaf richting Mazarron en rechtsaf op korte afstand ligt het Playa Percheles, een erg mooi palmenstrand met mooi zand. Er wordt hier veel gewandeld.  Tijdens die wandelingen loop je vaak door prachtige bloemenvelden, er bloeit op dit moment heel veel. Thym, lavendel, margrieten, irissen, paarse dovenetel en nog veel andere soorten die ik niet allemaal ken. s’ Morgens worden we gewekt door het gefluit van de vele vogels hier. We hebben al heel wat soorten gespot. Zelfs de hop hipte rustig langs de camper. Mooi om te zien. Het achterland betstaat uit heuvels en in de dalen zie helaas IMG_6671veel plastic kassen waarin vnl. tomaten gekweekt worden. Het is alleen jammer dat er rond die kassen zoveel rotzooi ligt, ze gooien al het overtollige plastic gewoon de natuur in. Vroeger kon je hier staan zonder te betalen en stonden er naar zeggen zo’n 60 à 70 campers per dag. Nu moet men iets betalen en de meesten zijn daardoor vertrokken.  Een geluk voor ons, het is hier nu heerlijk rustig. Er is een Duits echtpaar dat hier de hele winter staat en zij incasseren voor de Spanjaard, die eigenaar is van het terrein. De man vult zijn dagen met het maken van allerlei molentjes, gemaakt van lege blikjes en plastic flessen. De vrouw breit sokken. Zij verkopen die dingen ook. Gemiddeld staan er nu 15 tot 20 campers per dag. Je kunt hier s ‘avonds een vuurtje maken of barbecueën. Het dorpje Caňada de Gallego stelt niet veel voor maar alles wat we nodig hebben is er te vinden. We hebben hier leuke Nederlandse mensen ontmoet, Jannie en Jelle, waar we gezellig een wijntje mee hebben gedronken. Leuk om weer reisverhalen uit te wisselen.

 

29 maart 2010

Na een heerlijke week hier toch weer verder. We hebben water nodig en moeten ook boodschappen gaan doen. In Aguilas gestopt bij de Aldi en het nodige ingeslagen. Toen IMG_6733IMG_6729we buiten kwamen zagen we Jan en Elly, bekenden van de laatste reis naar Griekenland. We hebben ze toen op de boot ontmoet, het zijn kennissen van Simon en Minke. We hadden al gehoord dat ze in Portugal waren, ook in Monte Gordo net als de Sasjes.  Ook zij hebben veel slecht weer gehad in Portugal en vertelden dat je nu overal van de goeie plekken in Portugal wordt weggestuurd. Daarna naar de Eroski super om wat lekkere Spaanse hapjes te halen. Die is beter gesorteerd dan de Aldi of de Lidl. Heerlijk garnalen en verse vis gekocht. Daarna langs de kust verder naar het zuiden gereden, het is een prachtige weg. We verbazen ons erover dat er nog steeds zoveel wordt gebouwd, gelukkig niet meer van die grote woontorens maar nu veel leuke laagbouw. Vanaf Vera Playa richting Garrucha is het een en al bebouwing.  Veel nieuwe wegen en veel grote supermarkten.   Al gauw kwam Mojacar in het zicht. Het oude Mojacar is op een heuvel gebouwd en ziet eruit als een Moorse stad. IMG_6731Witte vierkante blokken als huizen. Erg mooi om te zien. Door Mojacar Playa gereden, waar het al behoorlijk druk was. Er zijn hier mooie stranden, luxe hotels en veel terrassen en restaurants. Het ziet er gezellig uit. De Spanjaarden hebben vanaf donderdag allemaal vrij en de scholen zijn deze week al dicht. Net voorbij Mojacar, bij een oude vuurtoren aan het eind van het strand ligt de plek waar we kunnen staan. Het is bij een strandtent, waar een grote parkeerplaats bij is. We worden begroet door de eigenaar, Antonio, die natuurlijk weer klandizie ziet. Na wat zoeken een leuke plek gevonden, de camper geparkeerd en een hapje gegeten bij Antonio.  Hij verteld ons dat we bij het naturistenstrand staan en noemt alles “erotica”, het strand, de wijn die we drinken en het likeurtje dat we na afloop krijgen!!! Het is een vriendelijke man, die ons laat zien waar we water kunnen pakken en verteld waar we de WC kunnen legen. Het waait vrij hard en aan het eind van de dag zoeken we een plek die wat beschutter ligt, dicht aan het strand, achter het restaurantje. Hier houden we het wel een paar dagen uit.

Gereden 108 km, totaal 2809 km

 

1 april 2010

Het is een heerlijke plek hier, een van de weinige in deze omgeving waar je nog zo vrij kunt staan. Het rustige strand voor de deur, wandelpad langs de kust naar de volgende vuurtoren, die recentelijk is gerestaureerd. We zijn daarheen gelopen en erin geklommen. Je hebt daar een prachtig uitzicht over de kust. IMG_6735 We drinken af en toe wat bij Antonio en Rob is inmiddels zijn amigo. We merken dat ook de Spanjaarden op pad zijn. Elke avond komen er Spaanse campers op het terrein aan om te overnachten en ze vertrekken de volgende morgen ook weer. De bakker komt elke dag langs, wat heerlijk is omdat het dorp toch wel een eind lopen is, vooral omdat je een hoge heuvel over moet. Dit doe je niet op de fiets. Naast ons staat een Nederlands echtpaar dat uit Eemnes afkomstig is en toevallig onze weblog had gelezen, het verslag over de Marokko reis. Ook hier delen we weer reiservaringen mee. Het weer is goed, soms een koude en harde wind. Maar we kunnen een groot deel van de tijd in de zon zitten. Van Peter en Mieke een SMS-je ontvangen, zij zijn nu in Mazarron en van plan morgen weer richting Nederland te vertrekken. Jammer dat ze geen tijd hadden om hierheen te komen. Het is zo’n prachtige plek! Simon en Minke hebben gemeld dat ze weer in Nederland zijn. Wat zullen ze balen, het is daar slecht weer en ze hebben veel pech met het weer gehad tijdens deze reis.

 

4 april 2010

Vandaag 1e Paasdag, dus een ontbijtje met een eitje. Er staat vandaag een erg sterke wind, de camper schudt helemaal heen en weer. Gisteren zijn we langs de kust naar Mojacar gelopen. IMG_6749IMG_6739Het is een flinke wandeling langs strandjes en rotsen.  Soms moet je over de rotsen klimmen om niet in het water te hoeven lopen. Mojacar bestaat uit witte huizen tegen de berg gebouwd. Het geeft een Moorse indruk. Er zijn veel restaurants en terrassen, de gebruikelijke souvenirshops. Ook hier weer veel Chinezen die een winkel hebben waar je letterlijk alles kunt kopen. Er zijn veel Spaanse toeristen die hier waarschijnlijk een huis hebben en de Paasweek hier doorbrengen. Ook opvallend veel Engelsen. We moesten een behoorlijk eind in Mojacar lopen voordat we een bank gevonden hadden, af en toe moet de beurs weer gevuld worden. Daarna maar een lekker terrasje en toen weer de terugtocht, ook nu weer langs de kust. Je kunt ook over een grote heuvel lopen langs de weg, maar we vinden al die auto´s niet zo prettig.  Na zo´n drie en half uur lopen weer terug bij de camper en dan is een biertje erg lekker. Weer even gebeld met de meiden thuis, Annemiek heeft bij een ongelukkige val haar pols gebroken. Daar schrikken we toch van, ook al deed ze er vrij laconiek over. Vanochtend zijn Nick en Joke weer vertrokken. Het was een paar dagen gezellig met ze. Leuk gezelschap waarmee we veel reiservaringen konden delen. Zij hebben ook veel plekken en landen bezocht waar wij ook al waren, we hebben een beetje dezelfde interesse. We zijn van plan morgen te vertrekken en langzaam weer richting het noorden te rijden.

Klik hier voor Deel  4