Voorjaar 2009 Spanje Portugal (verslag 5)

 

2 maart 2009

Gisteren het verslag gepubliceerd. Op de weersite gezien dat het slechter weer wordt. Zowel in Portugal als in Spanje. We gaan dus nu verder Portugal in en gaan hier en daar kijken welke mooie plekken er zijn om een volgende keer naar toe te gaan. Eerst naar Pedras de El-Rei waar een camperplek is. Daar was nu voldoende ruimte maar je staat er niet zo mooi als in Monte Gordo, men staat aan de rand van een groot moeras-achtig gebied. Je kunt hier met een treintje doorrijden en dan naar de stranden die aan de rand liggen. Het lijkt ons een plek waar erg veel muggen zullen zijn. Door naar St. Luzia, dat er vlak bij ligt. Een leuk vissersplaatsje met heel veel restaurantjes, ook hier is mogelijkheid met de camper te staan. Een praatje gemaakt met een Hollands stel, dat hier al 2 maanden verblijft, en het erg naar de zin heeft.Spanje Portugal 197 Spanje Portugal 194Daarna doorgereden via Faro en onder Albufeira naar een erg mooi strand, Praia do Castelo. Schitterende kliffen met daaronder mooie strandjes. We hebben daar gelunched en even met Peter en Mieke gebeld die hier vlakbij op de camping staan. Ze kwamen met de scooter naar ons toe en we hebben er wat gewandeld. Hier stonden prachtige mimosabomen en er werd een grote bos geplukt voor Mieke. We vonden het hier te stil om te overnachten, we staan niet graag zo eenzaam en zijn verder gereden naar Praia da Galé, ook weer een prachtig stuk. We zijn ook daar gaan wandelen met Peter en Mieke langs de klippen en hier vele mooie vergezichten op de omgeving. Daarna doorgereden naar Armação de Pera, waar we aan het eind van de boulevard een camperplek vonden. Tenminste er stonden wat campers, maar geen voorzieningen. Voor een nachtje wel goed. Peter en Mieke hebben we thee gedronken en zij vertrokken weer richting camping. Het regende geregeld en wat te eten gemaakt en lekker TV gekeken.

Gereden 121 km, totaal 3520 km

3 maart 2009

Na het ontbijt wat boodschappen gedaan in Armação, op loopafstand. Peter en Mieke kwamen ook nog even langs en we hebben min of meer afgesproken met elkaar terug te rijden naar Nederland. Zij blijven nu nog op de camping, er staan bekenden van ze, en wij zijn na de lunch richting Alvor gereden. We kennen dit plaatsje nog van vorig jaar en vinden het erg leuk. Er stonden meer campers dan vorig jaar en het was op veel plaatsen erg bubberig vanwege de regen. Toch een redelijk droge plek gevonden. Wat rondgewandeld langs de vele vissershuisjes die hier staan. De vissers zijn hier bezig hun Spanje Portugal 214netten in orde te maken. Je ziet er ook heel veel kreeftenvallen. Sommige van die huisjes zijn alleen opslag, maar in enkele wordt ook gewoond. Het is een vreemd gebied met een grote haven aan een soort binnenmeer. Aan de buitenkant daarvan zijn mooie stranden met erg goede voorzieningen o.m. goed toegankelijk voor invaliden. Er rijdt ook een busje van het stadje/dorp naar het strand. Weer of geen weer, om het kwartier komt het busje langs met nu niemand er in!!!!S’Avonds weer naar het dorp gelopen waar heel veel visrestaurantjes zijn. Overal staan de BBQ’s buiten en wordt er vis gegrild. Ondanks het slechte weer zijn de restaurants redelijk vol. Het schijnt dat hier veel Engelsen overwinteren. Wij zijn weer naar het adres van vorig jaar gegaan en hebben weer hetzelfde besteld, Arroz de Mariscos. Een rijstschotel met schaal- en schelpdieren, erg lekker. Door de regen weer terug naar de camper.

Gereden 30 km, totaal 3550 km

4 maart 2009

Na het ontbijt nog even afgewacht of het weer droog zou worden. We hadden nog graag een dagje hier in Alvor blijven staan, maar gezien de plensbuien toch maar vertrokken richting Lagos, wat onze volgende bestemming is. Eerst weer de nodige boodschappen gedaan bij de Intermarché, die overal in Portugal te vinden is. Daarna naar de camperplek bij de jachthaven. We stonden daar nog geen twee minuten of Peter en Mieke kwamen eraan. Spanje Portugal 223 Omdat er op het terrein aangegeven werd dat je hier niet mag overnachten, zijn wij nog even gaan kijken bij het strand Meia Praia, waar ook camperplekken zijn. Weinig campers hier te zien en overal erg nat. Dus toch maar terug naar de parkeerplaats bij de jachthaven waar veel campers staan.Vanwege het slechte weer maar weer eens een potje geklaverjast, we worden nog fanatiek!!!Onze Trotterboekje gaf een paar leuke eetadresjes op en wij zijn met Peter en Mieke op zoek gegaan. Tijdens het zoeken spraken we met een Nederlander, die hier al 17 jaar woont, en ons een goed restaurantje tipte. Toevallig was dit ook het adres dat we in de Trotter hadden gevonden. Specialiteit van het huis, een garnalenschotel. Grote gebakken garnalen in een lekkere saus. Erg leuke eigenaar, dus een vrolijke avond. In de regen weer terug naar de camperplaats waar iedereen gewoon bleek te overnachten.

Gereden 34 km, totaal 3584 km

5 maart 2009

Peter en Mieke blijven hier nog een dagje, wij gaan een dagje naar een camping. We hebben water nodig en moeten water lozen. En ook de camper eens schoonmaken, echt Spanje Portugal 235uitgebreid douchen en haren wassen. Dus op naar de camping Valverde in Luz, vlakbij Lagos.Snel gevonden en een plekje gezocht. Ook hier veel blubber, we moesten lang zoeken om een wat droge plek te vinden. Er zijn heel wat overwinteraars die hier lang staan, veel Nederlanders en Engelsen. Een enkele franse camper, maar de meeste Fransen staan op de vrije camperplekken, waar wij ook de voorkeur aan geven. Een totaal ander sfeertje. Er is hier op de camping mogelijkheid tot internetten en we gaan straks maar weer versturen.

Gereden 17 km, totaal 3601 km

lees verder verslag 6