Voorjaar 2009 Spanje Portugal (verslag 2)

 

3 februari 2009

Vanochtend weer vertrokken van de camping in Cabo de Gata. De accu’s en de watertank zijn weer vol, de was gedaan, we kunnen er weer even tegen.Gisteren het 1e verslag verstuurd en gezien op weather on line dat het weer alleen rond Almeria redelijk is de Spanje Portugal 043komende dagen. Overal is het slecht. Dus de keuze was gauw gemaakt, weer terug naar het mooie stuk aan het strand bij St. Juan de Terreros. Onderweg in Vera wat boodschappen gedaan bij de Lidl, kunnen we er weer even tegen. We hebben ook nog even bij El Pozo del Esparto gekeken naar de camperplaatsen, dit ligt zo’n 5 km hiervandaan. Het was daar niet zo goed als hier. Moeilijker te bereiken en minder vrij We hebben weer een goede plek gevonden en ons geïnstalleerd. En de ZON schijnt, het is wel een erg frisse wind, maar de wereld ziet er vrolijker uit met de zon.

Gereden 119 km, totaal 2676 km

10 februari 2009

We staan nog steeds bij St. Juan, het weer is alleen maar beter geworden. Op onze TV zien we dat in heel Europa de winter heerst en ook in Spanje en Portugal veel regen en wind is. De laatste dagen is het hier minder gaan waaien, de zon wordt warmer en we genieten ervan.Het dorp is op loopafstand, er is een goeie supermarkt en je loopt Spanje Portugal 044langs een leuke boulevard.De andere kant op, richting El Pozo, loopt een weg langs de kust. Erg mooi met uitzicht op de heuvels waartussen ook heel wat campers een plekje hebben gevonden. Een mooie wandelroute. Geregeld pakken we ook de fiets om naar het dorp te gaan. Rob haalt daar ook water en verder komt elke ochtend de bakker langs.Van Peter en Mieke hebben we via SMS vernomen dat zij ook onderweg zijn, ze rijden langs de westkant van Spanje. Vanuit Cap Bretonne, waar ze op de camperplaats stonden was er nog een goed bericht, zonnig weer, maar vanuit Urrugne, bij de Spaanse grens was het minder, veel regen. Spanje Portugal 048 Ze zouden richting Salamanca gaan. We hopen dat inmiddels het wat beter is geworden aan die kant. Als je zo onderweg bent is goed weer een belangrijke factor.Vanochtend kregen we een SMSje van Simon en Minke(eerder ontmoet in Valras) dat ook zij onderweg waren naar St. Juan, waar ze vorig jaar ook hebben gestaan. Rond koffietijd waren ze hier en hebben we wat bijgekletst. Er zijn ook nog andere Nederlandse kennissen van ze in de buurt. Ook hier rondom ons heen staan verschillende Nederlanders, altijd leuk om een praatje te maken en af en toe een tijdschrift te ruilen.Verder gebeurt er niet zoveel, maar de dagen vliegen om.

Het plan is om morgen richting Aguilas te rijden, wat boodschappen te doen, geld te pinnen en te kijken of we kunnen internetten. Dan waarschijnlijk nog een paar dagen hier voor we verder gaan richting Portugal. Over een dag of tien moeten we daar wel zijn om de gasflessen te kunnen vullen, dat kan niet in Spanje met onze flessen. Misschien dat Mieke en Peter dan ook daar in de buurt zijn.

12 februari 2009

Gistermorgen, prachtig weer. Na het ontbijt de auto gestart en richting Aguilas gereden. We moesten de voorrad aanvullen, geld halen en water tanken. Allemaal prima gelukt. Wat boodschappen gedaan bij de Aldi en later naar de Erosky, een super winkelcentrum. Daar de nog ontbrekende dingen gekocht en in de opruiming een paar leuke shirtjes gescoord.In dat centrum zit ook een bank, dus geld is er ook weer. Op de terugweg bij een tankstation de auto gewassen en de watertank gevuld. Spanje Portugal 051 Terug naar het strand bij St Juan en gauw de stoelen naar buiten. Het is echt een heerlijke dag vandaag een graad of 20 en volop zon. Een paar dingetjes gewassen en dan genieten van het weer. We hoorden gisteren van Mas hoe koud het is in Nederland en we prijzen ons dan ook gelukkig hier te zijn. Als we de nieuwsberichten zien of horen blijkt het bijna in heel Europa bar en boos te zijn. Een SMSje van Peter en Mieke gekregen, zij zijn inmiddels in Monte Gordo, bij de grens van Spanje en Portugal. Misschien zijn ze er nog als wij onze flessen gaan vullen en kunnen we even bijkletsen. Wat we dan verder gaan doen zullen we nog wel zien. We houden jullie op de hoogte.

lees verder verslag 3