NAJAAR 2017 Frankrijk–Spanje–Portugal (deel 9 slot)


27 oktober
We verlaten Peyriac en rijden langs de prachtige etangs hier. Helaas nemen we bij Narbonne een verkeerde afslag , men is hier bezig met weg werkzaamheden en het IMG_0001IMG_0004is verwarrend. We belanden op de A61 naar Toulouse en kunnen pas na 25 km keren, dus zo'n 50 km verspild!!! Dan rijden we langs Narbonne en Beziers en zijn op de A75 . We genieten altijd van de natuur langs deze weg, de mooie dorpen die we passeren, het viaduct van Millau. Voor een deel is het een bekende route die we vaak reden naar het huis in Sanvensa. Onder Clermont Ferrand gaan we naar de Cp in Montpeyroux, het is behoorlijk fris geworden er staat een harde koude wind. Aan het eind van de middag gaan we toch maar een wandeling maken door het mooie dorp dat nu zo goed als uitgestorven is. Zomers zal het hier prachtig zijn als alle bloembakken nog fleurig zijn en de huizen in de smalle kronkelige straatjes opfleuren. Het is een goede plek om te overnachten met alle service.
Gereden 405 km

28 oktober
Na Clermont Ferrand naar de D2009 richting St.Pourcain, daar naar de N7 en via de N 79, een mooie en rustige weg, belanden we in Paray-le-Monial. Daar gaan we naar IMG_0016IMG_0012de Leclerc om blikken Confit de Canard te kopen. We hadden een bestelling gekregen van Ton, maar helaas er was weinig voorraad. De laatste blikken waren voor ons. Dan verder omhoog langs Monceau les Mines richting Beaune. Even riching Chalons-sur-Saone de afslag naar Givry. Hier rijden we echt de Bourgogne is, veel wijngaarden en mooie wijndorpen. Via Chagny rijden we naar Cissey naar de CP waar we al eerder stonden. Een goeie plek en deze keer konden we er wel wijn kopen, dus na wat proeven slaan we in voor de komende winter.
Gereden 275 km

29 oktober
Vanaf Cissey rijden we dwars door de wijnstreek, Beaune met zijn mooie wijnhuizen, Nuits-St.Georges, een plaatje. We beheersen ons, wijn genoeg gekocht. De rondweg langs Dijon dan de D974 naar Langres, opnieuw een mooie weg maar vermoeiend rijden met al die rotondes in de plaatsen die we doorkruisen. Nog eens een supermarkt bezocht voor de confit, maar helaas. We besluiten bij Montigny-le-Roi een stuk autoroute te rijden. Een goed besluit want onderweg gaat het hevig waaien en krijgen we een paar flinke stortbuien, die gelukkig niet al te lang duurden. Via Toul en Nancy belanden we op de bekende plek in Pont-a-Mousson. Zijn er rond 13.30 uur en gaan koken. Het is ook hier fris maar gelukkig kunnen we s'avonds ons elektrische kacheltje aanzetten. Langzaam aan loopt ook nu de Cp weer vol, vaak ook met grote campers met aanhangers die op weg zijn naar het zuiden om te gaan overwinteren.
Gereden 290 km

30 oktober
We zijn al vroeg wakker dankzij de wintertijd en vertrekken op tijd. Langs Metz, waar we bij de Cora supermarkt nogmaals proberen blikken confit te kopen, maar ook hier nul op het request. Normaal is er overal veel voorraad en we vinden het gek dat er nergens meer van die heerlijke confit te koop is (eendenziekte?). Dan de grens over en tanken in Luxemburg, daarna ben je al snel in België. Meestal rijden we via Namen-Brussel-Antwerpen omdat we de laatste jaren bij Luik veel oponthoud IMG_0002hadden. Nu wordt er aangegeven dat er tussen Namen en Brussel veel werkzaamheden zijn en gaan we toch via de autoroute des Ardennes richting Luik. Het weer is goed, de zon schijnt en de Ardennen zijn in prachtige herfst tooi, dus geen spijt van de wisseling in de route. Zowaar, ook bij Luik zijn de werkzaamheden voltooid en kunnen we lekker doorrijden. Dan de nieuwe tunnel in Maastricht, waar we snel doorheen zijn. Het blijft een lang traject, maar gezien het mooie weer en de betrekkelijk rustige verkeerssituatie zijn we snel thuis. Gezien dat er op de A27 veel verbeterd is, nu 3 rijstroken. Men is nog bezig de geluidsschermen te plaatsen. Om plm. 15.30 zijn we weer thuis en worden vrolijk begroet door Martha, onze overbuur. S' Avonds eten we bij Ton, die een lekkere hap heeft gemaakt en horen we uitgebreid over de trip naar Spanje, waar ze erg van hebben genoten. Zoals ook wij weer van deze reis met vooral heel veel mooi weer.
Gereden 482 m


Totale reisafstand 5540 km