Voorjaar 2016 Spanje ( deel 1)

 
De camper is er weer helemaal klaar voor APK gekeurd en bij de Stichtse Vecht (vanaf nu onze camper stalling)gewassen en gepoetst , ziet er als nieuw uit!!!
We gaan weer vertrekken richting Spanje en Portugal.
 
17 maart 2016
Tegen 10 uur vertrekken wij met volop zon. Dit keer rijden we via Maastricht en Luik. Rondom Luik is het nog steeds een rommeltje en we moesten een stuk IMG_0003omrijden om weer op de E25 te komen. Naar Luxemburg waar we natuurlijk even tanken, de diesel is € 0,88. Het is een leuke weg om te rijden en we zien in de Ardennen zelfs nog wat sneeuw liggen. Prima rit, redelijk rustig verkeer en prachtig weer onderweg. Om 16.15 komen we aan in Pont a Mousson waar een prima camper plek is, zelfs Wifi. De stoelen kunnen nog naar buiten en we genieten van het uitzicht op de Moezel. Later lopen we naar het oude centrum en dat is leuker dan verwacht, een mooi plein omgeven door Arcades waar ook een statig Hotel de Ville is. We lopen wat rond, bekijken weer een kerk en keren dan terug bij de camper.
Gereden 496 km
 
18 maart 2016
Het was fris vannacht, maar gelukkig hadden we stroom en konden het kacheltje aanzetten.
Om ca. 9.15 weer op pad, richting Toul. Voorbij Toul pakken we de D674 een prachtige weg en het houdt niet op. Bij Neufchateau gaan we naar de D74, ook weer zo'n fantastische route. Weinig of geen vrachtverkeer en bij een koffiestop ontdekken we een mooi plekje aan de rivier bij Bazoilles waar we goed zouden IMG_0013kunnen overnachten. Nu is het nog te vroeg en we rijden verder over de D74 naar Langres. Ook hier verrast, we rijden rondom de stad en zien dat er prachtige oude bouwwerken zijn. Zeker eens een bezoek waard. Vanaf Langres de D974, opnieuw een prima route en als snel de rondweg bij Dijon richting Chalons sur Saone. Net voorbij Beaune gaan we naar de camper plaats bij Cissey, waar een CP is bij een wijnboer. Rond 2 uur arriveren we daar, de plek is goed maar helaas geen cave die open is. We kunnen lunchen in de zon, een cadeautje!! en genieten van de mooie omgeving en de zon. Later in de middag lopen we naar het dorpje, alles een beetje verlaten. Er staan wel een paar mooie buitenverblijven, maar ook hier geen reuring. Al met al was het een goede dag, mooi weer en een prachtige route!!!
Gereden 270 km
 
19 maart 2016
Na een rustige nacht worden we wakker met rijp op het gras, weer een frisse nacht. Al snel warmt de zon alles weer op en gaan we op pad. We rijden de D 974, langs het Canal du Centre, een leuke weg en we zien heel veel sluisjes in het kanaal. IMG_0029Via de N 70 en de N 79 langs Vichy en de D 210 naar Riom. Dan zitten we al snel op de A71 en gaan bij Clermont Ferrand de A 75 op. Het is rustig en mooi rijden op deze weg, ons welbekend. Na veel heuvels en mooie uitzichten stoppen we in La Canourgue, een goede CP met alle service, alleen mogen de stoelen niet buiten. Jammer van het nog steeds mooie weer. De CP ligt aan de rand van het leuke dorp, het wordt ook wel klein Venetië genoemd vanwege alle beekje die door het dorp stromen. Het is een prachtig dorp met een historisch centrum en veel bruggetjes en trappen. We wandelen wat rond en genieten ervan.
Gereden 406 km
 
20 maart 2016
Het was niet zo koud vannacht maar het heeft flink geregend. Met wat miezer regen IMG_0031vervolgen we onze weg over de A75. We hadden gepland om bij Narbonne richting Gruissan te gaan voor de overnachting maar het is dan pas 11 uur en besluiten om door te gaan richting Spanje. Ook regent het nog steeds en we zien in de verte dat het lichter wordt. De CP in Palamos is ons doel, vorig jaar goed bevallen. Na een “shop” stop bij de grens, er moet natuurlijk drank worden gekocht, zien we zowaar de zon weer verschijnen en zijn we rond 3 uur in Palamos. Zoeken een mooi plekje en genieten lang van de zon. Nog even contact gehad met Peter en Mieke, zij zijn nog in Spanje maar gaan morgen via Andorra naar Frankrijk, dus we zullen elkaar niet ontmoeten.
 
21 maart 2016
Het is een gezellige drukte op de CP en er zijn vrij veel Spanjaarden vanwege de Semana Santa. We horen dat hier in de regio geen processies worden gehouden IMG_0041zoals in het zuiden, maar iedereen heeft wel vrij en de scholen zijn gesloten. Aan het eind van de ochtend verschijnen Jo en Nick, ook zij hebben een goeie reis gehad. s' Middags stappen we op de fiets en gaan een beetje rond en door Palamos toeren, vinden de Orange voor een simkaartje om te kunnen internetten (als we geen wifi hebben). Aan het eind van de middag is er het gebruikelijke borreluurtje en er wordt gezellig bijgekletst. Het weer was goed, zonnig maar nog wel fris vanwege de wind, maar ja, wat wil je eind maart en dan toch de hele dag buiten!!!
 
22 maart 2016
IMG_0036Vandaag is het marktdag in Palamos en we lopen erheen. Het is een erg grote markt met vnl. kleding en schoenen. Aan het eind ligt de overdekte markthal waar dagelijks verse waar wordt verkocht. Het is druk overal, veel plaatselijke bevolking, een enkele toerist en veel Marokkanen.We kopen wat fruit en groente en gaan terug naar de CP. We schrokken van het bericht dat er twee explosies zijn geweest in Brussel, afschuwelijk en wanneer zal dit ophouden?
Ons plan is morgen naar Gerona te gaan.
 
23 maart 2016
Nemen voorlopig afscheid van Jo en Nick, het was weer leuk in Palamos. Nu richting IMG_0042Gerona waar we al snel op de camperplaats aankomen. Geen leuke plek maar alle service, beveiligd en dichtbij het oude centrum. We worden er hartelijk ontvangen en krijgen allerlei informatie over de stad. Vlak voor de CP passeert vandaag de Ronde van Catalonie, waar we even gaan kijken. Wat een circus, heel veel begeleidende auto’s en dan zoef, de wielrenners. Snel voorbij!!!! Aan het eind van de ochtend lopen we eerst richting de VVV en dan via de Ramblas, een leuke winkelstraat naar het historische centrum, het ziet er allemaal erg mooi uit. We gaan de basiliek van St. Feliu bekijken. Alles erg oud , al uit de 12e eeuw. Goede uitleg over hetgeen er te zien is. Daarna lopen we door de joodse wijk, IMG_0057IMG_0051waar ook veel oude monumenten zijn. We slenteren wat door de oude straatjes en het gaat trap of trap af, alles heeft hoogte verschil. In al die kleine straatjes zijn leuke winkeltjes. Rond een uur of twee krijgen we trek en lopen terug richting de CP naar een restaurantje, Jim's, dat ons is aanbevolen door de CP beheerder. Lekkere lunch en dan naar de CP waar we heerlijk in de zon kunnen zitten. Het is er rustig. Om een uur of 6 gaan we weer naar de centrum om de kathedraal te gaan bekijken, maar helaas hij is al gesloten, dan maar weer trappetje op en trappetje af, steeds weer andere straatjes. Na een poosje zien we een leuke wijnbar en we gaan zitten, heerlijke wijn en lekkere tapas!!! Bevalt ons goed en het is er gezellig druk met de inwoners van Gerona. Lopen weer terug en zoeken het bed op.
Gereden 46 km
image_map
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Klik hier voor deel 2