2012 VOORJAAR FRANKRIJK-ITALIE-GRIEKENLAND deel 10/slot

 

1 juni 2012, vervolg
We zijn gisteren naar het centrum van Bad Waldsee gelopen en hebben daar geluncht. Het was volgens de informatie een van de betere restaurants van Bad Waldsee, maar wij vonden het maar matig, maar wel veel. IMG_4753Alleen de wijn was lekker. Rond een uur of 4 was de camper klaar en alles wat er op ons lijstje stond was gemaakt. Vooral de reparatie van de ruitenwissers was een moeilijke klus. Alles is nu vervangen en we hopen er weer lang mee te kunnen doen. Alles bij elkaar was het een rib uit ons lijf, maar we hebben zoveel plezier van de camper dat we het deze investering wel waard vinden. Als we in Nederland zijn moeten we nog wel de accu's gaan vervangen We besluiten om nog maar een nachtje hier te blijven, zo aan het eind van de vrijdagmiddag is het waarschijnlijk druk op de weg en nu hoeven we geen overnachtingsplek te zoeken en we hebben hier elektra en nog internet.

 
2 juni 2012
Voor we gaan rijden gaan we aan de overkant bij het benzinestation het toilet en de vuil watertank legen. Makkelijk dat dit zo dichtbij is. Dan weer richting huis. We gaan richting Ulm en nemen daar de Autobahn. Dat schiet lekker op en via Stuttgart richting Koblenz. IMG_4755IMG_4761Vlakbij Koblenz gaan we naar de camperplek bij Andernach, die heel mooi aan de Rijn ligt. Er is nog een leuke plek voor ons mét uitzicht op de Rijn en de stoelen kunnen nog naar buiten. Het is hier aanmerkelijk frisser dan we de laatste tijd gewend zijn. We hebben het zicht op een “drijvend hotel” dat hier ligt aangemeerd en kunnen uitgebreid bekijken wat zich hier afspeelt, een hoog rollator gehalte!! We worden aangesproken door een Belg die de cruise al een aantal malen heeft gemaakt en er zichtbaar van geniet. Deze boot gaat tot Strassbourgh en dan weer terug. Hij was wel geïnteresseerd in campers en vroeg ons het hemd van het IMG_4765IMG_4767lijf.Tegen de avond zijn we naar het centrum gelopen, het is een leuk stadje met een aantal gerestaureerde gebouwen uit de oudheid, ook hier zijn de Romeinen geweest.We drinken een wijntje op een terras en gaan op zoek naar een restaurantje. Omdat we geen zin in schnitzel of bratwurst hebben kiezen we voor de Griek, het enige restaurant waar behoorlijk wat mensen zitten. Wat een teleurstelling, het eten had niets te maken met wat we in Griekenland voorgeschoteld kregen. Dit waren vnl. grote porties, heel veel vlees, en veel bijgerechten. Het was jammer dat het ook nog smakeloos was. Voorlopig zijn we genezen van het eten in een Duits restaurant.
Gereden 449 km


3 juni 2012
Om een uur of 8 vertrokken uit Andernach en een stuk langs de Rijn gereden. Daarna weer de Autobahn op. Het is goed rijweer, half bewolkt. Later gaat het flink regenen en kunnen we de ruitenwissers testen. Doen het prima. Via Venlo rijden we Nederland in. De autoweg nr. 73 is nu helemaal doorgetrokken en we hoeven niet meer door Venlo te rijden. Dat scheelt een boel tijd en drukte. Rond twaalf uur waren we thuis. Het is ook weer heerlijk on terug te zijn in de vertrouwde omgeving. We halen het eea uit de camper en in de middag komen onze meiden met aanhang. Ze hebben gekookt en we genieten met elkaar van het weerzien. Alles is goed met ze.
Gereden 320 km
We hebben een heerlijke tijd gehad, leuk reisgezelschap en heel veel moois gezien. Absoluut voor herhaling vatbaar. Griekenland blijft voor ons een van de leukste vakantielanden. De prachtige natuur, de mooie plekken waar we hebben gestaan en vooral de Griek. Een en al gastvrijheid en vriendelijkheid.
Totaal gereden 5.850 km