Najaar 2009 Griekenland (3e verslag)

Vervolg Dinsdag 1 september 2009

Bij de Lidl troffen we Kees/Ria en Jan/Elly weer. Ook zij waren op weg naar Plataria. In Igoumenitsa bij de Expert, een grote nieuwe zaal, langsgegaan, maar zij konden ons niet helpen met het fototoestel. Moet opgestuurd worden naar Canon in Athene. Dat doen we Drepano Beach (12)maar niet, geen vast adres.In Plataria even een brood gekocht en nu blijk je weer aan het strand te kunnen staan. Je staat daar goes, in de schaduw van de eucalyptus bomen en het strand als terras. Een plekje gezocht en al snel arriveerden ook de anderen. Met Ria een eind langs het strand gelopen en later in de middag naar het internetcafĂ© en daar weer een verslag gepubliceerd. Het is een leuk klein dorp met een haventje waar vooral zeilschepen aanleggen, veel groepen die flottielje zeilen. Gezellig op een terrasje gezeten hebben we gekeken hoeveel moeite sommigen hebben met het aanmeren van hun boot. S’Avonds wat buiten gekookt.

Gereden 26 km, totaal 1503 km.

GPS N 39.44614 E 20.27439

Woensdag 2 september 2009

Via de mooie kustweg langs Sivota en Perdika naar Ammoudia gereden. Daar troffen we Simon en Minke weer. Minke had nog een extra fototoestel bij zich, dat we mogen gebruiken. Het is er wel een met een gebruiksaanwijzing, waar we maar af en toe een Amoudia (8)geslaagde opname mee kunnen maken, maar het is beter dan niets.De koffie was klaar. Het is een heerlijke plek hier, aan de ene kant de rivier Archeron en aan de ander kant het mooie strand. We hadden het geluk dat twee Italiaanse campers wegreden en wij op een vorstelijke plek konden gaan staan. Prachtig uitzicht over de baai en het strand. Achter ons de rivier met helder water, heerlijk voor de was!!! We stonden maar net toen en er bekenden van ons, die we vorig jaar hier hebben ontmoet, Ria en Ton Vuyst uit Lelystad, aan kwamen lopen. Leuk ze weer te zien. We hebben aan het eind van de dag met elkaar een borrel gedronken en zijn daarna een pizzaatje gaan eten.

Gereden 62 km, totaal 1565 km

GPS N 39.23632 E 020.47970

Zondag 6 september 2009

Nog steeds in Ammoudia, vanochtend wat bewolkt en mistig, dus maar even het verslag bijwerken. Het is een heerlijke plek hier, de andere Nederlanders zijn hier ook aangekomen en we hebben elke dag wel een borreluurtje hier of daar. Ria en Ton Vuyst zijn al vertrokken. Zij gingen richting Elea naar vrienden maar misschien zien we elkaar nog wel onderweg. Leuke mensen.We brengen de dag door met heen en weer lopen naar het strand even te zwemmen, af en toe een wandeling langs het strand, een boekje lezen en Amoudia (1)zo komt de dag wel vol.Gisteravond met z’n achten wat gaan eten in een leuk restaurantje hier.Inmiddels schijnt de zon weer en instaleren we ons weer buiten. Het is een echte Griekse “badplaats”, er zijn wat hotels, appartementen en kleine pensions. Veel restaurants die voornamelijk langs de rivier de Acheron staan. Er wonen weinig mensen in het dorp. Het is leuk om te zien dat er bussen met Grieken aankomen die dan uitgebreid gaan badderen. Ze hebben bruine onderbenen, een bruine hals en bruine armen tot de ellebogen. De rest is spierwit!!! Maar groot plezier in het water dat hier heel langzaam diep wordt. Het zijn bijna allemaal oudere mensen, die voor een dagje naar zee komen.Ze maken ook een tochtje op de rivier of met de boot naar Parga.Vanaf de rivier, die als haven fungeert, vertrekken elke dag de vissersboten naar zee, die soms met grote vissen, zwaardvis, terugkomen. Ook zijn er geregeld zeilboten die de rivier opvaren.

Dinsdag 8 september 2009

Gisteren zijn Minke en Simon en de andere Nederlandse koppels vertrokken. Na wat fikse onweersbuien en regen is het behoorlijk opgefrist. Het is in elk geval beter slapen s’nachts.Vanochtend hebben wij de spullen ingepakt en gaan weer verder. Eerst naar de bron van de Acheron.Archeron Midden Griekenland (1)Dit is een rivier uit de oudheid, waarvan men zegt dat hij de toegang is tot het dodenrijk. Hij wordt bewaakt door de Cerberus, de hond met 3 koppen. Als je met een munt onder je tong aankomt, verleent de ferryman je toegang. Het is een prachtige kloof, waar het water doorstroomt. Je kunt er een heel eind in wandelen, maar moet dan wel in badgoed gaan.Dat hebben we niet gedaan, we zijn bij de rivieroorsprong een kop koffie gaan drinken en daarna weer verder.Langs het monument van Zalongo, dat symboliseert de Griekse vrouwen, die nadat hun mannen bij de Turkse inval waren gedood, als verzet van de berg zijn gesprongen.Daarna naar Preveza, het was even zoeken naar de Lidl. We hebben de voorraad weer aangevuld en zijn via de tunnel richting Vonitsa gereden. Langs het binnenmeer naar Amfilohia, een mooie weg. Dan een wat minder mooi stuk tot Agrinio. Midden Griekenland (4)Vandaan richting Karpenissi door het Pindos gebergte. Een werkelijk schitterende weg. Soms heel erg smal, heel veel bochten, behoorlijk steil, maar met prachtige vergezichten. Langs de stuwmeren en iets voorbij Anat.Frangista (dank je voor de tip, Minke!!) bij een soort vakantieparkje een mooie plek gevonden bij een oud kerkje, dat helaas gesloten was.  Er is daar een terrein bij een restaurant waar waarschijnlijk af en toe wat gevierd wordt. Veel parkeerruimte, schaduw en volop fris stromend water. Rob een plezier gedaan door echt hollands te koken, bloemkool met een bal gehakt. Het smaakte hem goed!!! Een wandelingetje gemaakt, onder de prachtige sterrenhemel. Totale stilte!!!!! En vroeg onder de wol. Het is hier frisser dan aan de kust.

Gereden 271 km, totaal 1836 km

GPS N 38.95997 E 21.63026

Woensdag 9 september 2009

Op tijd weer vertrokken van deze prachtige plek. Richting Karpenissi, ca. 35 km. De ene haarspelt bocht naar de andere. Het vereist heel wat stuurcapaciteit, maar de uitzichten zijn werkelijk grandioos. Gelukkig is er betrekkelijk weinig verkeer op deze weg en de dorpjes zijn op een hand te tellen. Over die 35 km doe je wel een uur!!Bij Karpenissi is een wintersportgebied en langs de weg staan nog de sneeuwstokken. Het is een vrij grote en drukke plaats, waar je ineens inrijdt vanuit het gebergte. Daarna volgt er nog een behoorlijk zware route tot Timfristos. Dan wordt de weg minder steil en minder bochtig. Via Lamia, ook weer een drukke stad, de snelweg op richting Volos. 1. Pilion - Camping (1) Voor Volos is een tankstation waar we LPG zouden kunnen tanken, maar hij was uitverkocht. Morgen nieuwe voorraad. De bedoeling was bij Volos een plekje te zoeken, maar helaas niets gevonden. Alles is volgebouwd en aan de drukke haven willen wij niet staan. Door naar de Pilion.Ook hier, veel drukte, erg smalle wegen en veel hectisch verkeer. Doorgereden tot Affissos, waar een camperplek zou zijn. Met heel veel moeite door de smalle weg door het dorp gereden en aan het eind maar even geparkeerd en een frappé gedronken. We hadden het wel een beetje gehad met de drukke en smalle wegen en besloten om terug te rijden naar de camping in Kato Gatzea, Camping Sykia, die we onderweg waren voorbij gereden. Mooie camping met geweldige voorzieningen. Alles wordt dus opgeladen en de was zit al in de machine. Ook wel weer eens prettig. We kunnen hier internetten, dus we gaan het verslag weer publiceren. Morgen bekijken we of we nog verder de Pilion ingaan of dat we richting Euvia gaan rijden.

Gereden 270 km, totaal 2106 km

GPS N 39.30988 E 023.10917

lees verder 4e verslag