Herfst 2005 Spanje

REISVERSLAG HERFST 2005 SPANJE

24 september 2005
Vertrek Hollandsche Rading om ca. 9 uur, goede rit via Antwerpen en Brussel. Koffie gedronken bij de AC, plm. 14 uur gelunched op een mooie plek. Bij Gurgy (Auxerre) naar camperplek aan de Yonne. Hartstikke vol!!!! Dus doorrijden naar Coulanges – hier al eerder gestaan met de Vito- prima plek voor een overnachting.
Het was goed weer om te rijden, licht bewolkt, geen wind plm. 20 graden,rustig verkeer.

25 september 2005
IMG_0459Om 9 uur vertrokken uit Coulanges.
Vandaag vooral een erg mooie rit, via het nieuwe viaduct Millau, prachtig, goed te rijden.
S’ Ochtends heerlijk zonnig, later na Millau regen!!!
Gestopt bij Narbonne Plage op de camperplek, naar Narbonne gelopen en daar een hapje gegeten, matig!!

 

26 september 2005
Om 10 uur vertrokken van Narbonne Plage, winderig en bewolkt. Om ongeveer 15.30 uur in Sitges aangekomen op de camping El Garrofor. Matige camping vlakbij de golfbaan en ver van het strand.
Goed voor een paar dagen. Op de scooter naar Sitges gereden, luxe vakantieoord vooral voor homo’s!!!
Vlakbij de camping een grote ontmoetingsplaats, niet echt onze stek dus maar weer verder.

29 september 2005
Vertrek Sitges om ca. 9 uur, in een grote supermarkt wat boodschappen gedaan en naar Cambrils gereden waar we om ongeveer 11.30 aankwamen.
Leuke camping, niet ver van het strand, ongeveer 50 meter en een trap!!!
Vanaf de camping is het niet ver lopen naar Cambrils, dus s’ avonds lekker naar het dorp gelopen.
We herkenden hier bijna niets, het is echt een grote vakantieplaats geworden met gelukkig nog wel een haven voor vissers. Leuke winkeltjes en veel restaurantjes met vooral vis. Dus hier wat lekkere hapjes (tapas)genomen. A Hospatilet d'Infante oktober 2005     (46)
A Hospatilet d'Infante oktober 2005     (56)Op 1 oktober is Peter aangekomen, hij staat op een camping (naturisten) in Hospitalet.
Samen wat boodschappen gedaan bij de Lidl en daarna verkast naar Hospitalet.
We gaan dat maar eens ervaren, zo’n naturisten camping.
Een echt hele mooie camping in moorse stijl, prachtig sanitair, mooie vrije plaatsen.
En ja, ook veel blote konten!!!
Er is een prachtig strand, direct aan de camping. Het is mooi weer, hoewel er drie dagen de beruchte Tramontana was. Vooral s’nachts waaide het heel erg, maar overdag ging de wind liggen en konden we heerlijk naar het strand. Na een paar dagen zijn we dus rondom bruin!!!
Ook hebben we hier de gedeeltelijke zonsverduistering meegemaakt. Heel mooi om te zien.
Na een regendag op 6 oktober, balen en binnenzitten, computeren en een filmpje kijken van Jan en Loes zijn we s’avonds met Peter naar Miami gereden waar we in een echt Spaans restaurant lekker hebben gegeten, een dagmenu’tje voor € 9,50!!!!

8 oktober 2005
Vertrek Hospitalet, camping El Temple del Sol, om ca. 10 uur.
Richting Olivia, waar een mooie camping zou zijn. Daar afgesproken met Peter.
Wij waren daar als eerste bij camping Kiko, echt vreselijk, vol, lawaaiig, een rommeltje.
Dus Peter gebeld en doorgereden naar BENIDORM!!!!!!
Onderweg met Peter overlegd, hij wist een camping vlakbij Benidorm in Vilajoyosa waar hij al eerder met Dineke was.BenidormVilajoya (127)
BenidormVilajoya (136)De camping gevonden, gelukkig niet zo’n vreselijk oord, vol met bejaarden met gouden kettingen.
Een leuke oude camping, direct aan zee, gelegen tussen Benidorm en Vilajoyosa. Hier ook wel veel overwinteraars, maar van een gemengd publiek, Spanjaarden,. Duitsers en natuurlijk ook Nederlanders. En veel maffe Engelsen, onder meer een man die zo’n 20 katten dagelijks van eten voorziet en ze ook allemaal van naam kent.
Op zondag met Peter naar Benidorm gereden, gigantisch wat een toeristenfabriek. Het was leuk om dit een keer te zien hoewel op zondag veel winkels dicht zijn was het toch leuk om de stad rond te lopen.
Heel veel Spaanse toeristen, ook aan het strand.
S’Avonds naar Vilajoyosa gereden en daar wat gegeten. Dit is een heel andere plek, nog een leuke vissershaven en mooie gekleurde gevels van de huizen. Ook heel weinig toeristen.
BenidormVilajoya (159)BenidormVilajoya (162)Maandag zijn we weer met onze chauffeur!!! Naar een oud plaatsje in de bergen gereden, Guadalest, een soort Mont Michel. Dus heel toeristisch, souvenir winkeltjes en restaurantjes.
Wel overal hele mooie uitzichten op de vooral kale bergen. En, niet te geloven, op een van de uitzichtspunten waar we stopten op foto’s te maken komen we Jan Budel tegen!!!!!
Ik zag uit de verte dat toupetje al staan. Natuurlijk even een praatje en een foto gemaakt.

13 oktober 2005
Vandaag om 10 uur vertrokken van de camping Serturion in Vilajoyosa naar de Costa Calida.
Bolnuevo 2005 (42)Bolnuevo 2005 (140)Via Alicante – Murcia – allemaal sinasappelbomen, rotsen en vooral droogte onderweg om 12.30 aangekomen op de camping Playa Mazzaron bij het plaatsje Bolnuevo.
Een grote camping met vooral overwinteraars van allerlei nationaliteiten en de daarbij behorende voorzieningen. Er is een prachtig groot strand, het dorpje is erg klein met heel veel kleine oude vissershuisjes, waarvan een groot deel is verbouwd tot vakantiehuisje.
Ook Peter staat hier, maar we weten nog niet wat we verder doen.

16 oktober 2005
Vandaag een bewolkte dag, goed om naar de grote zondagse markt te gaan in Puerto Mazzaron. Leuke drukke markt, met vooral veel troep!!!! Maar ook leuke Spaanse kramen met de bekende poten en pannen. Een paar mooie badlakens gekocht voor de nieuwe badkamer. Lekkere gegrilde kip meegenomen voor s’avonds. Heerlijk.
Daarna aan de boulevard in Puerto een lekkere zondagse lunch met tapas.
Later klaarde het op en ging de zon weer schijnen.

17 en 18 oktober 2005
Bewolkte dagen, maar niet koud, dus wasjes gedaan en een beetje geklungeld.
Bolnuevo 2005 (5)We hebben nu een tijdelijke internetaansluiting en kunnen mailen.
Het gaat nog niet zoals thuis, maar we hebben wel met Miki contact gehad. Zijn nu op de hoogte van haar huisplannen.
Ook Peter heeft een aansluiting en vermaakt zich ook goed.
De camping is een dorp op zich. Bijna iedereen kent elkaar. Niet echt iets voor ons!!!
Maar het strand is mooi en het weer goed, dus we blijven nog maar even.

20 oktober 2005
Vandaag is Berry jarig, een mailtje gestuurd en even gebeld. Alles gaat goed daar.
Er was een leuke mail van Mas en de jongens.

22 oktober 2005
Bolnuevo 2005 (17)Bolnuevo 2005 (12)De oude mijnen bij Mazzaron bezocht. Veel foto’s gemaakt. Het is een bizar landschap dat is ontstaan door de vele afgravingen en boringen. Vele kleuren zand en kristallen.
Daarna nog even naar Mazzaron voor de markt. Stelde niet zoveel voor.


23 oktober 2005
Bolnuevo 2005 (59)Bolnuevo 2005 (60)Vandaag weer naar de markt in Puerto Mazzaron. Shorts en shirts voor Rob gekocht en weer een paar badlakens en wat T-shirts voor de jongens.
Parfum gekocht voor Mas en Miki (Gestolen waar?) erg goedkoop voor die echte merken.
€ 10 voor 100 ml.


24 oktober 2005
Vandaag met Peter een tour gemaakt naar Sierra Espuna, een natuurgebied op zo’n 40 km van Mazzaron.
Bolnuevo 2005 (94)Bolnuevo 2005 (66)Er is een bijzondere beeldenroute naar de top van een heuvel, waar een Christusbeeld zegenend bovenop staat. Het beeld de kruisweg uit.
Nog even naar het dorpje, waar niets te beleven viel en dus op weg naar een leuk restaurantje om te lunchen.
Dat was nog niet zo makkelijk te vinden en uiteindelijk zijn we in het natuurpark geslaagd iets leuks te vinden, trouwens het enige dat er was. Bolnuevo 2005 (118)Bolnuevo 2005 (105)Lekker gegeten met z’n drietjes voor slechts 24 eurotjes!!!
Daarna een grote tour door het park, dat is voor deze omgeving bijzonder groen, maar stelde niets voor in vergelijk met natuurgebieden bv in Frankrijk of Griekenland die we hebben gezien. Als afwisseling met al de dorheid hier in het zuiden was het wel een verademing.
Na wat boodschappen in Puerto Mazzaron bij de grote super Mercadonna, bij Peter een drankje. Zijn franse buurman had veel informatie over Marokko, leuke mensen.

26 oktober 2005
Vandaag vertrek van de camping Puerto Mazzaron.
Toledo oktober 2005 (1)Zeer goede weg, via Murcia, Albacete, Mota del Cuervo. Dit is de bekende route van Don Quichotte en Sancho Panchez. Helaas alleen wat van de molentjes gezien uit de verte.
We zijn nog in Mota del Cuervo gaan zoeken naar het centrum, waar de bekende ham en kaas te vinden zou zijn. Helaas, geen succes.
Net buiten het stadje wat gegeten in een chauffeursrestaurantje.
Via Alcaza de St. Juan richting Consuegra, plotseling op een goede weg richting Toledo.
Al snel de camping El Greco gevonden, richting Pueblo de Montalban.

27 oktober 2005
Vandaag Toledo bezocht. Met de bus vanaf de camping naar Toledo die op de heenreis een prachtige route heeft rondom de stad. Veel mooie vergezichten.
Toledo oktober 2005 (32)Toledo oktober 2005 (8)Het was erg goed weer voor een stadsbezoek, zo’n 20 graden , licht bewolkt.
De kathedraal bezocht, inclusief de tentoonstelling Isabel la Reina. Overweldigend, wat een kunstschatten hier zijn verzameld. Het duizelt op een gegeven ogenblik van al het goud en geschitter. Imposante en erg kerkse kunst van vele grote meesters zoals El Greco, Goya, Velasquez, Titiaan , Rubens en vele andere grootmeesters.
Veel rondgewandeld in de stad, overal prachtige bouwwerken en kerken. De Sinagoge St. Maria la Blanco bezocht, erg mooi en ingetogen. Toledo oktober 2005 (31)Leek Toledo oktober 2005 (38)een beetje op de mesquita in Cordoba met al die moorse bogen en versiersels.
Wat gegeten bij El Placido (werd aanbevolen in de Trotter) Viel een beetje tegen. Het plekje is uniek maar helaas het eten niet. Duur, matige keuken, maar wat wil je, toeristen!!!
Om ongeveer 4 uur terug met de bus, dit keer een korte route en dan blijkt de camping heel dichtbij. Het wordt steeds meer bewolkt, gaat vannacht regenen. SMS-je van Peter,
terug gesms-t (is dit nederlands?)

28 oktober 2005
Vandaag inderdaad regen, dus we gaan niet naar Segovia, rondlopen in een stad in de stromende regen is niet onze favoriete bezigheid. Voor Rob hoeft het toch niet zo, die stad!!!
Dus op weg naar het noorden.
Via Burgos, waar het wat opklaarde richting San Sebastian, waar we een grote supermarkt wilden zoeken om de laatste spaanse lekkernijen in te slaan.
Vlak voor San Sebastian de autoroute af en binnendoor naar de grens, op zoek naar die super.
Dit was dus een misrekening. Na een lange file kwamen we eindelijk aan de grenspost, die vergeven was van souvenir en drankwinkels. Dat zochten we dus niet.
Dan maar door op zoek naar een camping. Van Peter wisten we dat er in Urrugne, net over de grens bij St. Jean de Luz een camping was, die open is in oktober.
Gauw gevonden. Geen restaurant, dus zelf iets gemaakt.

29 oktober 2005
De volgende dag terug naar San Sebastian op zoek naar de super. De campingbaas had W Capbreton  november 2005 (22)W Capbreton  november 2005 (32)ons verteld dat er vlak langs de autoroute een groot koopcentrum is.
Gauw gevonden en heerlijk geshopt. Wat een aanbod!!!
Het was inmiddels erg mooi weer geworden dus nog maar even naar de kust. Een mooie camperplek gevonden bij het strand van Capbreton. Deze staat in de Facile en Route.
Heel veel campers want het is een lang week-end in Frankrijk (Aller Zielen/Aller Heiligen)
Prachtig breed strand.

30 oktober 2005
Vandaag de klok een uur achteruit. Een beetje geregend, maar om ca. 11 uur gaan lopen naar het dorpje Capbreton. Langs het strand. Inmiddels weer heerlijk weer. Er waren heel veel surfers aan het strand.W Capbreton  november 2005 (25) Een prachtig gezicht hoe behendig zij met die plank door de W Capbreton  november 2005 (34)golven surfen. Veel wandelaars en grote drukte in het dorpje. Wel gezellig.
Een leuk restaurantje gezocht, direct aan het water bij de haven. Natuurlijk moules/frites gegeten, lekker in de zon.Weer heerlijk teruggelopen langs het strand.
Vandaag voor het eerst gedouched in de camper, dit gaat erg goed.
’s Avonds ons tegoedgedaan aan de spaanse tapas die we gisteren hebben gekocht.

31 oktober 2005
Om een uur of 9 uit Capbreton vertrokken. Via Montmarsan, Villeneuve sur Lot richting Caniac. Mooie route en rustig verkeer.
Om ca. 15.30 uur bij Jannie.
Z Caniac Janny Jean Marc november 2005 (17)Z Caniac Janny Jean Marc november 2005 (4)Een paar dagen bij Jannie en Jean Marc doorgebracht, waar we ons gelukkig ook een beetje nuttig konden maken. Rob heeft Jean Marc geholpen de grote schuur/atelier op te bouwen. Nog een hele klus wat hij echt niet in z’n eentje had geklaard.
Samen met Jannie ben ik in de tuin bezig geweest, geraniums, gladiolen en dahlia’s klaar gemaakt voor de winter, alle potjes en toebehoren achter de schuur van Jannie opgeruimd en de grote schuur in de beits gezet. ’s Avonds was er natuurlijk weer een lekker hapje en drankje. Het was gezellig.
Nu weer op weg naar huis.

4 november 2005
Om ca. 9 uur uit Caniac vetrokken. Brood gekocht in Labastide Murat. Tot Vierzon de bekende route gereden en daarna eens een ander route geprobeerd.
Ging goed en alleen bij Sens een stukje verkeerd gereden. Gingen weer naar het zuiden. De fout was snel hersteld, door het goede opletten van Rob en nu op zoek naar een plek om te overnachten. Uit de Facile een plek gevonden in Sezanne, onder Reims. Goede plek op een groot parkeerterrein aan de rand van het leuke middeleeuwse stadje.
s’ Avonds naar een restaurantje, lekker gegeten.

5 november 2005
De volgende ochtend moesten we i.v.m. de markt om 6.30 uur van ons plekje weg.
Snel vertrokken en ca. 10 km verderop bij Soizy op een parkeerterrein bij de Mairie nog even verder geslapen en daarna ontbeten.
In Epernay naar de Aldi (vooral wijn!!)en getankt. Goede plek voor inkopen.
Om ongeveer 16.30 uur in Hollandsche Rading gearriveerd.
Alles goed hier en ook weer heerlijk om thuis te zijn.