2011 HERFST Frankrijk – Spanje – Portugal (week1)

 

25 augustus

Daar gaan we weer, op weg met onze camper.

IMG_2452We rijden een voor ons bekende route, via Antwerpen, Brussel gaan we bij Mons over de grens. De N 2 richting Reims en onze eerste stop is in Arcis sur Aube. De camperplekken zijn hier dun gezaaid en we nemen dus de camping. We waren hier vaker op onze ritten naar Sanvensa, naar ons franse huis. Inmiddels is er een Nederlandse eigenaar op de camping en zijn er duidelijk verbeteringen aangebracht.

Gereden 519 km

 

26 augustus

Helaas het regent en niet zo'n klein beetje. De route gaat via Troyes naar Auxerre en dan richting Bourges. Eindelijk een weg die we niet kennen. Bij Chateauroux de A20 tot Limoges. IMG_2458Wel lekker om met dit slechte weer een stukje autoroute te kunnen rijden. Bij Limoges gaan we naar de N21 en bij het dorpje Pageas vinden we een mooie camperplek. Het is een dorpje van niks, maar met een eeuwenoude historie. Er staat een mooi kerkje uit de 13e eeuw en er zijn restanten gevonden uit de Gallisch-Romeinse tijd, van de 1e eeuw na Christus. De gemeente heeft rond de camperplek een “le sentier musical” aangelegd. Een wandeling waarbij je langs de bomen loopt waarvan het hout gebruikt wordt om muziekinstrumenten te maken. Er is een folder beschikbaar waarbij wordt uitgelegd van welke bomen de muziekinstrumenten worden gemaakt. Heel interessant. Het is inmiddels droog geworden en we lopen een rondje door dit park om eea te bekijken.

Gereden 497 km, totaal 1076 km

 

27 augustus, zaterdag

De omgeving wordt alsmaar mooier, we rijden via de N 21 naar Perigeux, veel leuke dorpen met vaak een mooie bloemenpracht. Naar Bergerac, Marmande ricting Mont de Marsan. IMG_2474Hier besluiten we om niet door de Pyreneeën te rijden, het ziet er erg dreigend uit in de verte. We gaan naar Capbreton, naar de voor ons bekende camperplek. Helaas, het is vol. Veel Spanjaarden die hier voor het weekend naar toe komen. Vnl. om te bodysurfen. We rijden door naar Seignosse waar ook een goede plek is in een bos. We vinden een plekje en kunnen nog heerlijk van de zon genieten. Later steken we BBQ aan en maken een lekker hapje. Het wordt in de loop van de avond ook hier erg druk, waarschijnlijk veel mensen die ook niet in Capbreton terecht konden.

Gereden 398 km, totaal 1474 km

 

28 augustus, zondag

Wakker geworden met de zon, na al die regen van de afgelopen weken in Nederland is dat IMG_2478een verademing. We besluiten toch maar weer naar Capbreton te rijden. Gelukkig vonden we een goed plekje en besluiten hier een paar dagen te blijven. Om van de zon te genieten. Het is erg druk op het strand, heel veel bodysurfers, leuk om te zien. Aan het eind van de middag vertrekken heel veel Spanjaarden, dit is in de zomer duidelijk een bestemming voor de mensen die niet ver van de grens wonen. Veel jongelui in kleine busjes, die hier komen surfen. We hebben van onze buren wat goeie tips gekregen over de Noordkust van Spanje waar we langs willen rijden, nooit weg al die informatie.

Gereden 9 km, totaal 1483 km

 

29 augustus

Op de fiets naar Capbreton, is dichtbij de camperplek. Gezellig plaatsje met de gebruikelijke winkeltjes. Hoewel we al vaak in Capbreton op de camperplek stonden waren we nog nooit in het dorp. Even langs de Tourist Info om wat informatie te halen en verder wat boodschapjes gedaan. Ook even bij de slager langs voor lekker vlees voor de BBQ. Helaas werd het in de loop van dag minder mooi weer en hebben we dat vlees maar lekker in de pan gebakken. Smaakte prima.

 

30 augustus

Eerst even langs de Lidl om nog wat lekkere franse kaasjes in te slaan en weer verder.

Nu de autoroute genomen over de grens en langs San Sebastian. De provinciale wegen hier zijn erg druk en je moet grote stukken door de stad rijden. Het is redelijk rustig op IMG_2490de weg en we schieten lekker op. Vanaf Bilbao is de autoweg gratis en dan richting Santander. Het landschap wordt alsmaar mooier, heuvels en mooie vergezichten, soms zien we de zee met mooie strandjes en rotspartijen. Voorbij Santander bij Llanes vinden we een mooie camperplek aan een leuke baai. Alles is er, restaurant, terras, toiletten en alles is prima verzorgd. Het weer is goed en we maken een wandeling over de rotsen met overal een prachtig uitzicht. S'Avonds eten we in het restaurant, heerlijke tapas met een lekker wijntje.

Gereden 372 km, totaal 1855 km

 

31 augustus

Vanaf Llanes weer de weg op, we hebben nu uitzicht op de bergen van de Picos de Europa. Mooie route. De autoweg wordt geregeld onderbroken door de provinciale weg, men is dan nog de weg aan het verbreden. De provinciale weg maakt deel uit van de Route IMG_2497naar Santiago de Compostela, we zien geregeld mensen met rugzakken lopen. We hebben bewondering voor hun inspanningen. Het is een welvarende streek dit Asturias, mooie huizen en leuke dorpen. Rond het middaguur stoppen we voor Ribadeo, bij een nationaal park en strand van Pennaronda. Het is verboden bij het strand vrij te staan. Men doet het wel, maar wij nemen hier de camping die direct aan het strand ligt. Een prachtig plekje. Het weer is goed, er was slecht weer voorspeld, maar we kunnen buiten in de zon lunchen. Een meevaller dus. Hier kunnen we een wasje doen, er is Wifi, dus we gaan publiceren en alle apparaten worden weer opgeladen. Ook maken we een wandeling langs het strand.

Daan is vandaag jarig en we gaan straks even bellen.

Gereden 225 km, totaal 2080 km

Klik hier voor week 2