Najaar 2009 Griekenland (1e verslag)

21 augustus 2009

Vandaag vertrekken we richting Griekenland.Om ca. 7.30 uur weggereden uit Hollandsche Rading. Hattem De JongEerst naar fa. de Jong in Hattem, om ook het rechterachterlicht te vervangen. Het Westhofen Duitslandwas snel gebeurd, om ongeveer 9.30 uur konden we wegrijden.Via Arnhem, Nijmegen, Venlo, richting Duitsland. Onderweg naar Mascha gebeld, die vandaag jarig is. Goed weer om te rijden, niet te warm, een zonnetje en ook het verkeer was niet al te druk. We kregen op de radio filemelding in de buurt van Ludwigshafen en zijn afgeslagen voor Worms, bij Osthofen boven Worms gaf de Facile en Route een camperplek. Door Westhofen gereden, waar ook een aanduiding was voor een camperplek, naar de aangegeven plek in Osthofen. We vonden het een ongezellig terrein, grotendeels leeg, slechts 1 camper en verder een grote kale vlakte. Dus na een kopje koffie, zijn we teruggereden naar Westhofen. Daar een erg leuke plek, met service. Direct een babbeltje met onze Duitse buurman, uit Dusseldorf, die ook op weg is naar Griekenland. Hij vertelde dat hij al eerder op deze plek heeft gestaan en dat er een goede Kneibe in de buurt is, waar je lekker kunt eten. Samen met deze buren daarheen gelopen en het was lekker!!!!

GPS N. 49.70630 E 008.24664

Gereden 552 km

22 augustus 2009

Rustige nacht, ontbijtje gemaakt en om een uur of 9 weer verder. Via Luwigshafen richting Heilbronn. Ook nu weer goed rijweer. Nog redelijk rustig op de weg, natuurlijk op zaterdag geen of weinig vrachtverkeer maar wel veel vakantiegangers , vooral Nederlanders, onderwegFussen, Duitsland .Tanken DuitslandVoorbij Heilbronn van de autoweg af, de D19 genomen. Deze steekt een stuk van de route af en het is wel eens leuk om iets anders te zien dan de autoweg. Met name deze weg, hij heet de idylische route!!!!Grotendeels was dat ook zo, maar helaas was er een omleiding, waardoor we vrij lang over dat traject hebben gereden. Via Aalen zijn we weer op de autoweg teruggekomen. Het is wat gaan regenen, soms een echte plensbui. Af en toe wat oponthoud i.v.m. wegwerkzaamheden. Via Ulm, Memmingen, Kempten richting Füssen, de grens van Duitsland/Oostenrijk. Hier is een goeie camperplek. Omdat er in Oostenrijk weinig is hebben we besloten hier te overnachten. Nou, dat hebben we geweten. Zo’n 30 km voor Füssen kwamen we in en file terecht. Hier houdt de autobaan nr. 7 op en wordt het een 2-baansweg, alles wat richting Oostenrijk gaat moet hierover.Het heeft ongeveer 1,5 uur geduurd eer we 10 km verder waren!!!Eindelijk in Füssen aangekomen en als snel (dank zij de GPS) de camperplek gevonden. Een erg groot terrein met alle voorzieningen van een camping.  Wij vinden onze camper behoorlijk groot, maar hier staan we als Klein Duimpje tussen de Reuzen. Het terrein ligt aan de rand van de stad op een industrie terrein. Met de Aldi en de Lidl voor de deur. Een plekje gevonden naast de Düsseldorfers Monika en Norbert van gisteren (leuke mensen) en wat ingekocht bij de Aldi, wordt, wijn en drank natuurlijk.Gaan straks zelf wat koken en een ommetje maken, goed voor de nachtrust.

GPS N 47.34.56 E 10.42.03

Gereden 421 km, totaal 973 km

23 augustus 2009

Na lekkere broodjes van de warme bakker om de hoek, zijn we om een uur of 9 weer vertrokken uit Füssen.Richting de Fernpas, door een mooi gebied net over de grens naar Oostenrijk,. We zijn in dit gebied al eens eerder geweest in de winter (Ehrwald met Oud-en Nieuwjaar) om te langlaufen. Camping ArsieOok toen al genoten van de prachtige omgeving. Noord Italie Nu is het totaal anders, erg groen en mooie vergezichten op o.m. de Zugspitze.Het is een vrij drukke weg, via Imst door de Landeckertunnel, naar de Resiapas, die op de grens van Oostenrijk en Italië ligt. Veel vakantieverkeer en mensen uit de regio die hun zondagse uitstapje maken.Het is een mooie weg met leuke dorpjes en veel terrasjes en restaurants waar druk gebruik van werd gemaakt. De huizen hebben veel mooie bloemen aangebracht op de balkons.We waren al snel in Gargazon, op een camperplek uit de Facile-en-Route gids.  Het is een oude boerderij met een appelboomgaard waar verschillende campers kunnen staan. Er zijn een paar toiletten en service voor de WC en water. Normaal kun je er ook eten, maar nu was de keuken dicht. Je kunt er wel diverse producten van de boerderij kopen, groente, eieren etc. Het is een aardige boerenfamilie die dit runt. Voor ons was het meer een Fatore Amigo plek dan een echte camperplek. Men spreekt hier een Tiroler dialect wat meer op Duits lijkt dan Italiaans, goed te verstaan dus. Daar een broodje gegeten en lekker in de schaduw gelezen. Het is warm vandaag zo’n 30 graden.In de namiddag naar het dorp gelopen. Het is een kuuroord, maar het dorp was uitgestorven, waarschijnlijk is iedereen nog op vakantie.Later wat te eten gemaakt en nog lang buiten gezeten, vanwege de warmte.

GPS N 46.58496 E 011.20529

Gereden 221 km, totaal 1194 km

24 augustus 2009

Eerst ons ontbijtje en weer op pad. We willen voorbij Trento bij het Lago di Caldonazzo en plek zoeken.Het is warm en het lijkt ons wel lekker bij het water te staan en wat te kunnen zwemmen. Er worden 2 camperplekken aangegeven in de Facile-en-Route gids. Nou, dat Gargazonwas mooi niks!!! Een heksenketel.Kleine strookjes gras en strand langs het meer, die vol liggen met vakantiegangers, Geen goede parkeerplek te vinden en het stikt er van de campings, allemaal propvol.Dus gauw weer vertrokken.  Onderweg even gestopt om wat te eten en door naar Arsie waar we een camping uit de Acsi gids hebben gevonden. Gelukkig was het hier wel rustig, ook deze camping ligt aan een meertje, maar geen zwembaden etc. Al gauw een plekje gevonden onder de bomen, want ook vandaag is het weer warm. De boeken komen goed van pas. Helaas is het water in het meer wat vies en gaan we maar niet zwemmen, dus alleen de douche!!Zwemmen doen we wel in Griekenland in de schone zee.De natuur is hier prachtig, rotsformaties met erg veel groen.S’Avonds een pizza in het restaurant van de camping en een rondje gelopen langs het meer.

GPS N 45,96401 E 11,75935

Gereden 149 km, totaal 1343 km

25 augustus 2009

Op ons gemak een ontbijtje en om een uur of tien vertrokken richting Treviso naar de camperplek.Door een erg mooi gebied gereden, hoge rotsformaties met daartussen de weg en Onderweg Oostenrijk2. Rovereto Italie (3)daarnaast een snel stromende rivier met veel stroomversnellingen. Prachtige dorpjes tegen de rotsen, geen hoge flats of lelijke gebouwen. Een lust voor het oog.Via Bassano de Grappa (niet vanwege de drank, maar de naam van een hoog gebergte hier) kwamen we om een uur of 1 al in Treviso op de camperplek. Het is nog steeds erg warm, dus ons buiten geïnstalleerd, de luifel uit en er was ook een boom met goede schaduw. Wat eten gemaakt en ons boek weer opgezocht.Te warm om in de middag naar Treviso’s oude centrum te lopen. Om een uur of half acht richting het historisch centrum. We waren hier vorig jaar op de marktdag en hadden toen een leuke wijnbar gevonden. Die was nu afgeladen, dus verder gelopen. Wat een prachtig stadje, vol mooie oude gebouwen, kleine straatjes, pleintjes en veel kerktorentjes. Echt zoals je je een Italiaans stadje wenst. Overal stroompjes water, een soort klein Venetië. Jammer…. het fototoestel vergeten mee te nemen. De volgende keer zeker doen. Op een terras bij de oude vismarkt een lekker wijntje en bruchetta’s besteld.Heerlijke kleine broodjes, toast etc. belegd met allerlei italiaanse lekkernijen.De wandeling terug naar de camperplek, niet echt ver, en weer de stoelen naar buiten. Het is nog steeds 30 graden, dus het bed moet nog maar even wachten.

GPS N 45,66982 E 12,25796

Gereden 84 km, totaal 1427 km

26 augustus 2009

Ondanks de warmte toch goed geslapen, heel rustig hier.Na water tanken, WC schoon, camper opgeruimd, vertrokken richting Venetië.Het plan was onderweg brood te kopen voor aan boord, VenetieVenetiemaar helaas geen goeie bakker gevonden. De volgende keer eerst in Treviso naar de bakker.Je bent erg snel in Venetië en onderweg rijd je langs heel veel prachtige grote villa’s, de oude grandeur van Italië huist hier nog. De brug over naar Venetië, aan het eind van de brug naar rechts en je bent al in de ferry haven. Veel te vroeg en dus te de tijd benut om zelf wat broodjes te bakken voor de lunch. Ingecheckt en om half een al aan boord. Het is erg druk, grote groepen scholieren, veel campers, de boot is stampvol. Keurig om 2 uur vertrokken. Boven op het dek weer Venetië bewondert, het blijft een fantastisch schouwspel zo vanaf de boot. Tijdens de wandeling in het schip kwamen we twee stellen Nederlanders tegen die ook bekenden zijn van Simon en Minke. We hebben ze al eens even ontmoet in Spanje en Portugal, het afgelopen voorjaar. Ook zij gaan nu naar Drepano Beach, waar de Sasjes nu staan. Zal een gezellige boel worden. Met een lekker biertje een tijdje in de zon gezeten en nu het verslag aan het bijwerken. We gaan op de boot op zoek naar internet en zullen dan publiceren.

GPS 45,43490 E 12,30560

Gereden 36 km, totaal 1463 km

lees verder 2e verslag